SNS ŠABAC: Krivična prijava protiv Zelenovića!

Autor: Tanjug

Vesti

24.10.2018

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodni poslanik SNS i poverenik GO SNS Šapca Boban Birmančević, saopštio je danas da je podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, zbog kupovine glasova tokom kampanje za republičke i lokalne izbore 2016. godine.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Birmančević je na konferenciji za novinare, kako je saopštio SNS Šapca, naveo da su u kampanji 2016. godine, "glasove kupovali aktvisti Nebojše Zelenovića i Dušana Petrovića, a jedan od njih snimljen je kako nudi mito potencijalnim biračima".

Drugi način kupovine glasova, kako je naveo Birmančević, bila je odluka da se ne naplaćuje odnošenje smeća sa seoskog područja.

Sporna odluka doneta je 19. februara 2016. godine, a nenaplaćivanje se odnosi na period retroaktivno od 1. januara do kraja aprila 2016. godine, odnosno dok ne prođe kampanja, kazao je Birmančević.

On kaže da je Zelenović odluku doneo mimo lokalne skupštine i na štetu gradskog budžeta, iz koga je na ime troškova za odnošenje smeća isplaćeno oko pet miliona dinara.

Poverenik šabačkog SNS-a Aleksandar Pajić postavio je pitanje gradonačelniku Zelenoviću zašto je otkazan referendum u 22 mesne zajednice o trošenju novca od poreza na imovinu, koji je bio zakazan za 27. oktobar.

- Skandalozno je da se na današnji dan telefonom pozivaju predsednici mesnih zajednica i da se otkazuje referendumsko izjašnjavanje. Mi pitamo zbog čega se to radi? Da li je to što u ovim mesnim zajednicama nema preko 50 posto građana koji su evidentirani da bi referendum mogao da uspe - pitao je Pajić, navodi se u saopstenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Tea

24.10.2018 14:37

Sramota i ako je podneta prijava

Bane

24.10.2018 14:37

Svi znaju da je Zelenovic dosao na vlast kupovinom glasova, ucenama i kupovinom odbornika i dobro je sto je podneta krivicna prijava

Boško J

24.10.2018 15:02

@Bane - Bane:I njemu se bliži kraj.Narod ne trbi lažove i zbog toga će ga smeniti.

Sreta

24.10.2018 14:54

To su ove postenjacine koje stalno traze kako oni kazu fer i korektne izbore. Stalno govore o Vanrednim izborima, a mole Boga de se ne arspisu.