ĐURIĆ: Haradinaj nema hrabrosti da kaže da Kosovo nije nezavisno!

Autor: Tanjug

Vesti

25.10.2018

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Predsednik vlade Privremenih institucija samouprave u Prištini Ramuš Haradinaj nema hrabrosti da kaže svojim sunarodnicima i biračima da samoproglašeno Kosovo nije nezavisno i da je svakim danom sve udaljenije od samostalnosti", izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

- Samoproglašeno Kosovo, ni 10 godina nakon što su politički predvodnici albanskog secesionističkog pokreta, bez referenduma, protivzakonito proglasili otcepljenje od Srbije, nije ni korak bliže članstvu u Ujedinjenim nacijama i ostalim relevantnim međunarodnim organizacijama - istakao je Ðurić.

On je dodao da će samoproglašeno Kosovo - i Haradinaj to veoma dobro zna - ukoliko ne bude trajnog rešenja, ostati lutajući provizorijum čiji će se politički predstavnici uzaludno šunjati po hodnicima međunarodnih organizacija, grebati po vratima i obijati pragove moleći za priznanje, ali od toga neće biti ništa.

- Zna Haradinaj da od Srbije i te kako mnogo toga zavisi na Kosovu i Metohiji, i da je proces priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti reverzibilan, jer mnoge države se danas kaju zbog toga što su lakomisleno ili pod pritiskom dale podršku legalizaciji nasilja i pokušaju razbijanja jedne suverene države. Zna Haradinaj da vreme ne radi ni za njega ni za njegove snove o nezavisnom Kosovu, ali istrajava u samobmani i laži, jer oseća da ideja za koju je, kako kaže, bio spreman da da život, trpi poraze - naglasio je Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

On je napomenuo da srpski narod želi prijateljske odnose sa albanskim narodom, a Srbija ne želi da njeni albanski građani budu taoci jedne propale ideje i bankrotirane politike, oličene u Haradinaju, Tačiju, Veseljiju i Kurtiju, i zato pruža ruku pomirenja i kompromisa, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Svi oni su zarobljenici prošlosti, za razliku od Aleksandra Vučića koji je političar budućnosti, i čovek koji politiku gradi, ne na mržnji, već na viziji jednog bogatijeg i stabilnijeg regiona u kojem će svi građani i narodi imati jednake šanse za napredak i prosperitet - rekao je Ðurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (89)

Loading
Darko

25.10.2018 13:04

On samo zna da provocira.

Darko123

25.10.2018 13:05

Haradinaj je gubitnik i kukavica...

sara

25.10.2018 13:06

Zna on da je samoproglašeno Kosovo i ništa više.

Maki

25.10.2018 13:08

Naravno da nije nezavisno,jer da jeste odavno nas nista ne bi pitali.