ŠEŠELJ SULUDO OPTUŽIO LJAJIĆA: Rasimovi poslanici napustili skupštinsku salu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.10.2018

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj suludo je optužio danas u Skupštini Srbije potpredsednika Vlade Srbije Rasima Ljajića nakon čega su poslanici iz Socijademokratske partije Srbije, napustili skupštinsku salu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Vojislav Šešelj

Šešelj je na početku sednice u okviru postavljanja pitanja rekao:

- Policija ima sva operativna saznanja da je Ljajić jedan od vođa najvećeg kartela, ali da ipak ne čini ništa.

On je kazao i da Rasim Ljajić ima lažnu diplomu Medicinskog fakuletata navodeći da je studirao u Sarajevu i da je rat izbio kada je bio četvrta godina studija, a da se potom "iznenada pojavio sa gotovom diplomom".

Šešelj je kazao i da je Ljajićeva partija "sadaka" partija, odnosno jedna od onih koje nisu u stanju da samostalno predju census, pa se zbog toga "prikopčaju" za neku veliku partiju, da bi se "dočepali" nekoliko poslaničkih mandata.

On je kazao da takve partije onemogućavaju noramalan rad parlamenta, jer posle izbora formiraju posebne poslaničke grupe, zbog čega je zatražio da se Poslovnikom onemogući da partija koja nije nastupala samostalno na izborima formira samostalni poslanički klub.

Šešelj napadima pomaže "političkom gubitniku"

Šef poslaničke grupe SDPS Milorad Mijatović posle toga je sa partijskim kolegama održao konferenciju za novinare u parlamentu i istakao da Rasim Ljajić nema ni prekršajnu prijavu, a da ga napada čovek koji je osuđeni ratni zločinac, te da su na političkoj sceni Srbije došle do izražaja snage, koje žele u potpunosti da "zagade politički prostor".

RepublikaFoto: Tanjug/Bošnjačka demokratska zajednica
Muamer Zukorlić

On je kazao da je Šešeljev napad na Ljajića orkestriran kako bi pomogao "političkom gubitniku" Muameru Zukorliću pred izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina.

Mijatović je rekao i da oni na sednici parlamenta neće učestvovati, ali da će davati kvorum za glasanje.

Poslanici SDPS, koji je deo vladajuće koalicije, reagovali su burno na iznete optužbe i dobacivali Šešelju da je ratni zločinac, dok je predsednica parlamenta Maja Gojković pokušavajući da umiri situaciju odredila pauzi od pet minuta.

Gojković je tražila od obe poslaničke grupe da prestanu da dobacuju jedni drugima i rekla poslanicima SDPS da niko do sada za vreme poslaničkih pitanja nije reagovao kao oni.

ŠEŠELJ O FORMIRANJU VOJSKE KOSOVA: Nije ona nikakva opasnost za Srbiju

- Ovde se svašta čuje za vreme postavljanja pitanja. Niko još nije reagovao kao vi. Svašta se govori i postavljaju se pitanja o Aleksandru Vučiću. Niko nije ovako reagovao - rekla je Gojković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zozon

31.10.2018 06:14

Kvalitet njegovih optužbi je na istom nivo kao i optužbe Vučića i njegovih satrapa koje se odnose na Đilasa i jeremića.