"Vojska Kosova pretnja, Vučić s pravom zabrinut"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

31.10.2018

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio danas da formiranje vojske Kosova jeste izazov i pretnja za bezbednost u regionu i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić s pravom zabrinut zbog svega što se dešava na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

Formiranje vojske Kosova pokazuje namere i kakvu politiku hoćete da vodite i kakva je potreba da se formira bilo kakava oružana snaga na KiM, rekao je Vulin.

- Šta će vam vojska, za šta ona služi, protiv koga ćete da se borite, napašćete Crnu Goru, Severnu Makedoniju, snage KFOR-a, Albaniju? - upitao je Vulin prištinske vlasti.

- Za šta služi, ako vam služi za borbu protiv Srbije, odmah je raspustite jer Srbija nema nameru da napada svoju južnu pokrajinu i nema nameru da učestvuje u bilo kakvim ratovima i sukobima - poručio je Vulin.

 

 

Dodaje da vojska Kosova očigledno treba da služi samo za to i da je to je jedina ideja.

Na pitanje kako komentariše to što je predsednika Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla u Tirani da su Albanci i Hrvati 'braća po oružju', Vulin je kazao da je to, nažlost, istina, pošto se većina generala tzv. vojske Kosova u Hrvatskoj borila protiv Srbije i da su neki od njih, bili i u Hagu zbog zločina protiv Srba.

- Našli su kao vezu učešće u ratu u kojem su ubijali Srbe - dodao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Nenad

31.10.2018 09:57

Pretnja Balkanu, EU, celom svetu. To bi bio početak stvaranja velike Albanije, ne daj Bože!!!

Aleksa

31.10.2018 10:00

Ceo region treba da bude zabrinut, jer to bi bilo iskreno ne zakonito napraljena vojska koja moze napraviti veliki haos plus nemire.

Tasa

31.10.2018 10:02

Situacija na KiM jeste krajnje ozbiljna i moramo svi biti zabrinuti, jer desava se nesto sto je van nase kontrole.

Jelena

31.10.2018 10:04

Pa svakako da bi nam to stvaralo dodatnu pretnju.