Rusija zabrinuta zbog vojske Kosova!

Autor: novosti.rs

Vesti

28.10.2018

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zabrinuto je zbog odluke parlamenta Kosova da se Kosovske bezbednosne snage transformišu u punopravnu vojsku, pa je upozorilo da takva odluka podriva stabilnost Balkana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kako se navodi, Rusija je u više navrata skretala pažnju međunarodnoj zajednici da takve težnje nisu u skladu sa Rezolucijom 1244 koja nalaže da se na Kosovu mogu nalaziti isključivo multinacionalni vojni kontingenti pod međunarodnim nadzorom.

- Niko ne može dati garancije da takozvane oružane snage, čiju okosnicu čine teroristi OVK, neće biti korišćene protiv srpskog stanovništva na severu - ističe se u tekstu.

Prema pisanju lista, Ministarstvo upozorava i da oni koji podržavaju Prištinu brzopleto pokušavaju da reorganizuju Kosovske bezbednosne snage u punopravnu vojsku, kako bi bivše militante što pre prebacili pod okrilje NATO.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading