"SAD i EU bi trebalo da spreme finalni sporazum Beograda i Prištine, ideja o pripajanju Preševakoj dolini zastarela"

Autor: Tanjug

Vesti

04.11.2018

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik kosovske Skupštine Džavit Haljiti smatra da bi SAD i EU trebalo da spreme finalni sporazum Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: fotomontaža/Tanjug/AP/pixabay.com
"Najbolje da sporazum spreme SAD i EU"

Haljiti navodi da dasadašnji politički pristup nikada neće dovesti do dogovora dve strane.

On je to rekao za sajt “Kosovapres” uz tvrdnju da sadašnji politički pristup nikada neće dovesti do potpisivanja sporazuma između Beograda i Prištine, prenosi RTK na srpskom jeziku. 


Govoreći o ideji pripajanja Kosovu takozvane Preševske doline na jugu centralne Srbije, Haljiti kaže da je ona zastarela. 

- Referendum na Kosovu o ujedinjenju Preševa, Medveđe i Bujanovca s Kosovom je nepotreban, jer su trenutno to područja unutar Srbije. Oni mogu da traže referendum po srpskim zakonima koji bi trebalo da se održi na celoj teritoriji Srbije, i bio bi neuspešan. Što se tiče ovih pitanja, ja sam za racionalniju politiku - rekao je Haljiti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
nebitan

04.11.2018 20:19

Jesi pametan kao EU i Amerika imaju vlast nad srpskim narodom pa mogu da nam kroje gace po vasoj zelji. Nemaju Amerika i EU sta vise da izradjuju iovako su previse stete naneli Srbiji i srpskom narodu. Mogu samo zajedno sa vama kao NATO zemlje da odgovaraju i plate za svoje zlocine nad nasim narodom. Vi imate jednu drzavu kad bude srbima dozvoljeno da prave autonomiju u Albaniji u Skadru gde zive vekovima onda i vi zasluzujete autonomiju u Srbiji i nista vise. Srbija nema sta sa stanovnicima juzne pokrajine da raspreda o razmeni i razgranicenju vec sa Albanijom ali uzimajuci u obzir srpsku manjinu u toj drzavi.