Besni zbog Palmine posete Zagrebu

Autor: Republika

Vesti

06.11.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić našao se na udaru hrvatske desnice i veterana zbog prošlonedeljne posete srpskog političara Dragana Markovića Palme hrvatskoj prestonici.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Dragan Marković Palma

Nakon što je juče izvinjenje Zagrepčanima od Bandića zatražio bivši HDZ ministar kulture Zlatko Hasanbegović, oglasio se i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved porukom da hrvatski zvaničnici moraju voditi računa o tome s kim se sastaju.

Udruženje branitelja Vukovara poručilo je da su "zgroženi i razočarani" gostovanjem Markovića Palme u Zagrebu, za kojeg kažu da je "potvrđeni četnik i Arkanov potrčko".

Posebno su Bandiću zamerili što je Markovića pozvao u vreme obeležavanja, kako se navodi, 27. godišnjica pada Lužca kraj Vukovara, za šta su, tvrde, odgovorni Arkanovi vojnici.

- Ukoliko se radi o toj osobi, ono što možemo videti sa društvenih mreža to je apsolutno neprihvatljivo i lično sam vrlo kritički nastrojen prema takvim odnosima. Mi smo svesni da sa Srbijom moramo normalizovati odnose u perspektivi, zagovornik sam saradnje posebno na temu pronalaska nestalih osoba - rekao je Medved zamerajući Bandiću što je ugostio gradonačelnika Jagodine. Dragan Marković je odbio da komentariše ove napade na svog domaćina. On je za Srpski telegraf izjavio da je sve što misli o tome već rekao u Zagrebu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa gradonačelnikom Bandićem.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading