Šiptari spremaju "lov" na Srbe: Ako uđu u Interpol, raspisaće 500 poternica za samo građanima iz Đakovice

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

05.11.2018

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šiptarska vlast takozvane, lažne države Kosovo spremila je čak 500 poternica samo za Srbima iz Đakovice, koje će biti raspisane ako ova teroristička tvorevina postane članica Interpola.

Foto: Ilustracija

Kako prenose prištinski mediji, jedno udruženje žena iz Đakovice tvrdi da je prikupilo dokaze o navodnim ratnim zločinima tokom rata na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine. Materijal je već poslat lokalnom tužiocu u Đakovici, koji je dokumente prosledio kosovskom Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine...

- Udruženja prikupljaju dokaze o zločinima. Njihov cilj jeste kazniti sve za zločine u Đakovici. Radi se i na identifikaciji ljudi za koje se sumnja da su počinili zločine. Dosad smo uspeli da identifikujemo oko 500 ljudi. Odeljenje za teške zločine u Osnovnom tužilaštvu u Đakovici potvrdilo je da su podnete krivične prijave i da su prosleđene Specijalnom tužilaštvu Kosovo za ratne zločine, na osnovu dokaza koje je dalo udruženje žena iz Đakovice - piše prištinski list "Gazeta ekspres".

 

 

General Božidar Delić kaže da je ovo scenario koji su miljenici SAD i NATO primenjivali u BiH i Hrvatskoj.

- U Đakovici, ako računamo odrasle i vojno sposobne muškarce, nije ni bilo mnogo više od 500 vojnika, što znači da su na tom spisku svi Srbi iz Đakovice. Oni ne mogu više dolaziti na Kosovo da obiđu svoju imovinu, a uskoro se odlučuje i o članstvu lažne države Kosovo u Interpolu i postoji realna opasnost da šiptarski lobisti pomognu i proguraju to članstvo. To bi onda dovelo do situacije u kojoj bi Srbe lovili po svetu kao zečeve. Međunarodnog prava i pravde nema već odavno, a ovo je najstrašnije ruganje pravdi! - podvlači Delić.

 

Đukanović: Interpol podeljen

Dragan Đukanović, predsednik Centra za spoljnu politiku, ističe da eventualni prijem Kosova u Interpol predstavlja preambiciozan cilj i da zavisi od višestrukih lobiranja unutar te organizacije.

- Pitanje Kosova podelilo je članice Izvršnog komiteta Interpola. Sledeća procedura je da se na Generalnoj skupštini dve trećine članica izjasni za članstvo. Mislim da je to preambiciozan cilj. Naravno, sve ipak zavisi od višestrukih lobiranja unutar Interpola - navodi Đukanović.

 

Tanasković: Lakša borba u Unesku

Bivši ambasador u Unesku Darko Tanasković kaže da u ovoj međunarodnoj zajednici postoji razumevanje za Srbiju koje nije postojalo 2015. godine, kada je Priština tražila članstvo u toj organizaciji UN.

- Tada je postojao problem nerazumevanja, pored toga što su neki jasno bili za Kosovo u Unesku. Danas je to samo potencijalna tačka dnevnog reda koja privlači pažnju država te organizacije, ali je Priština pokazala da bi za Unesko bilo loše kada bi takozvano Kosovo postalo članica - smatra Tanasković.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (78)

Loading
Laki

06.11.2018 07:28

Ako uđu u Interpol biće to početak kraja prvenstveno samog Interpola.

velizar Kastratović

06.11.2018 07:30

Samo će intezivirati posao. Tj. posao će raširiti sa Kosova na celu međunarodnu zajednicu. Srbi čuvajte se gde god bili!

Darko

06.11.2018 07:33

Svi koji su pocinili zlocin,treba kazniti.

Bojan

06.11.2018 07:35

Sve je to deo njihovog plana da spreče povratak Srba na KiM.