VUČIĆ: Treba li Srbije da se samoizoluje zbog zastave Kosova u Francuskoj?!

Autor: Tanjug

Vesti

05.11.2018

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić indirektno je potvrdio danas da će da putuje u Pariz na stogodišnjicu obeležavanja završetka Prvog svetskog rata.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Vučić je, na konferenciji za medije sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, upitao da li Srbija, zbog kosovske zastave u crkvi Notr Dam, treba sebe da izoluje.

Nije prijatno, ali...

Njemu je postavljeno pitanje u vezi sa navodnim zahtevima da ne ide u Pariz, jer je u francuskoj prestonici istaknuta zastava samoproglašene države Kosovo.


- Nikome od nas nije prijatno, ali morate da razumete da se priznanje desilo pre deset godina. Kako je to ođednom postalo tema? Tako je i u Beču, Parizu, Londonu, Berlinu, Rimu...Nigde da ne idem? Da li treba sebe da izolujem? Kažite mi šta hocete? Samo nemojte da tražite ono što vam se u jednom trenutku učini kako ćemo nekome majku majčinu, a sutradan da mi kukate kako nismo uspeli u poboljšanju našeg životnog standarda...  rekao je Vučić.

 

 

Predsednik je upitao: "Hoćete da Srbija ne bude predstavljena u Parizu?"

- Da ne budemo predstavljeni tamo? Da tamo bude predstavljen Tači, kao predsednik Kosova, a da Srbija ne bude predstavljena. Kažite mi ako je to nečija želja ili ideja, kažite mi šta hoćete od Srbije. Šta hoće svi ti političari? Da Sebastijan razume, svi iz opozicije i dobar deo javnosti traže da ja ne idem u Pariz zbog te zastave - rekao je Vučić.

- Ni meni se ne sviđa i reći ću Makronu da mi se ne svijda, a je''l to razlog da ne razgovaramo sa Makronom, Putinom, Trampom i ako treba sa Tačijem. Šta je smisao svih tih koji to traže, da ne razgovramo ni sa kim, da zatvorimo Srbiju, da ne trgujemo ni sa kim, jer smo stalno uvređeni - zapitao je Vučić.

Svi ti "junaci"...

Kaže da postoje različite politike, a da Srbija ne može da glumi "uvređenu mladu", već da gleda kako da ide napred i da se razvija.

- A da li ću ja da kažem, nažalost, neretko sam jedini koji sme bilo šta da kaže strancima, za razliku od svih tih junaka koji se junače po domaćoj štampi, a kada odu u neku amasadu manji su od makovog zrna - rekao je Vučić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (60)

Loading
Blizanac

05.11.2018 16:56

Vucic ce uvek biti uz svoj narod!

Boško J

05.11.2018 20:01

@Blizanac - Blizanac:Najlakše je se izolovati, ali se postavlja pitanje šta sa tim dobijamo.

Aleksa

05.11.2018 21:19

@Boško J - Izolacijom baš ništa ne dobijamo, samo smo na gubitku. Treba otići i reći naš stav iako ga već svi znaju.

Darko

05.11.2018 16:57

Naravno da zbog Srbije i nasih interesa mora se ici i razgovarati sa svima. Ovi sto savetuju suprotno ne zele pre svega dobro svojoj drzavi.