DAČIĆ O SLUČAJU "ZASTAVA": Nećemo uložiti protest Francuskoj

Autor: Tanjug

Vesti

05.11.2018

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija neće uložiti Francuskoj protest zbog isticanja kosovske zastave u Bogorodičinoj crkvi", rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji izostanak reakcije zvaničnog Beograda objašnjava najavljenom posetom francuskog predsednika Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ivica Dačić

- Imajući u vidu predstojeću posetu Emanuela Makrona, prvu posetu francuskog predsednika Srbiji posle 18 godina, moje je mišljenje da to treba ostaviti za razgovor - kaže Dačić za "Politiku".

Šef srpske diplomatije je isticanje kosovske zastave u Notr-Damu ocenio kao "generalno veliki skandal zato što ne postoji vojna parada na kojoj učestvuju i poraženi".

- Mi to ne možemo da sprečimo, ali možemo da imamo bolje odnose sa Parizom, zasto je predstojeća poseta Emanuela Makrona izuzetno važna - rekao je Dačić, dodavši da ne zna "kako je Tači prihvatio poziv da učestvuje, to je za njega dan žalosti".

Zastava Kosova našla se u Bogorodičnoj crkvi u Parizu uz obeležja 86 država i 11 međunarodnih organizacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lana

06.11.2018 11:07

Dosta prazne priče, trebalo bi pogoditi Francusku u srce, neka osete kako je nama: - Napravite plakatu: Slobodna Korzika, Free Corsica, Corsica Libera - i postavite gde ima najviše turista - kod Francuskog kulturnog centra i kod Spomenika Francuskoj. Tu bi moglo i da se "prikupljaju potpisi - Podrška Korzici". (dok sam mogla da se krećem, ja sam pravila nalepnice -Free Corsica- jer ja volim Francusku pa sam duboko povredjena)