VUČIĆ: Bilo bi dobro da narodnjaci dobiju većinu u EP

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.11.2018

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić istakao je danas da bi bilo dobro za ceo region Zapadnog Balkana da evropski narodnjaci dobiju većinu mesta u Evropskom parlamentu na idućim izborima, jer onda i dalje postoji predvidivost, neka vrsta sigurnosti i zna se šta nas čeka u budućnosti, a ako bude bilo „čudnih rezltata“, koje ne isključuje, strepi da bi nesigurnost i nestabilnost mogle biti posledica.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Vučić je, posle razgovora sa predsednikom Evropske narodne partije (EPP) Žozefom Dolom, ukazao da su na Samitu EPP u Helsinkiju bila najvažnija imena Evrope, od predsednika Evropskog parlamenta, Evropske komisije, Saveta EU, do više predsednika i premijera država.

- To je nešto što više nikada neće biti slučaj. To se samo dva puta u istoriji desilo da je EPP imao sve funkcije u svojim rukama - objasnio je on.

Preneo je da su najveća briga i dalje odnosi Beogarda i Prištine, kao posebno situacija u BiH.


- Imao sam dug sastanak sa najmoćnijim partijskim čovekom u celoj Evropi. Sinoć smo imali dugu radnu večeru, na kojoj su svi govorili. Video sam i naučio mnogo toga o onome što sledi u Evropi - rekao je Vučić.

- Kada je reč o izborima za Evropski parlament, nikada nije bila teža utakmica za sve političke opcije, pa i EPP, kao najmoćniju političku opciju, kojoj pripada SNS. Mi se nadamo da će, što bi bilo dobro za ceo region, EPP dobiti većinu mesta u Evropskom parlamentu, jer onda znate, imate i predvidivost, neku vrstu sigurnosti, i znate šta vas čeka u budućnosti, a ako bude bilo čudnih reuztata koje ne isključujem onda se plašim da bi nesigurnost i nestabilnost mogla biti posledica - ukazao je on.

Vučić je rekao da je razgovarao o Srbiji, regionu, odnosima Beograda i Prištine, i BiH.


- To su naše teme. Ne mogu da govorim o tome kakav je BDP u Danskoj i Nemačkoj, jer su daleko ispred nas i ne bih mogao mnogo da im pomognem. Ono o čemu smo govorili je situacija u našem regionu. Sinoć smo tokom plenarne sesije dugo vremema posvetili situaciji u našem regionu. Mi smo ispričali šta mi mislimo i čuli šta misli vrh EPP. U narednom periodu ćemo nastaviti da radimo na odgovornom i ozbiljnom odnosu. Samo uz veliku odgovornost i ozbiljnost možete sačuvati stabilnost i mir, koji su preduslov za dolazak više investitora i bolju ekonomsku situaciju u našoj zemlji - rekao je Vučić.

Vučić je kazao da vidi da mnogi ljudi govore o padu na Duing biznis listi, navodeći sa to govore oni koji zaboravljaju da smo skočili za 50 mesta, i oni koji su nas držali na 95.mestu.

- Očigledno je nekima bolje da smo na 95. nego na 48 mestu - konstatovao je predsednika Srbije.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Mila

08.11.2018 08:44

Slažem se da bi za ceo region Zapadnog Balkan bilo dobro da evropski narodnjaci dobiju većinu mesta u Evropskom parlamentu.

JelenaM

08.11.2018 08:47

Vucic pokusava da iz svakog sastanka izvuce maksimum, za razliku od bivseg resima koji su u inostranstvo isli na slikanje.

Stefan1503

08.11.2018 08:56

Svakako da ce to poboljsati zivot na Balkanu.

mia

08.11.2018 09:30

Naprednjaci nude sigurnost i ekonomski prosperitet,takva im je politika