Ugrožava srpski narod na Kosovu! Drecun oštro reagovao na pretnje Haradinaja

Autor:

Vesti

08.11.2018

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reagujući na navode Ramuša Haradinaja o puku kosovske vojske na severu pokrajine, predsednik parlamentarnog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da ta formacija već izgleda da u samom nastanku ima planove za delovanje protiv srpskog naroda na severu Kosova

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Milovan Drecun

Drecun je u izjavi za Radio Beograd 1 rekao da se to najavljuje i preko strukture takozvane kopnene vojske koja će imati tri puka za takozvano reagovanje.

Kako je upozorio, samo u sadašnjim planovima takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga postoji jedna brigada koja je namenjena za brza reagovanja i čiji su planovi napravljeni tako da ona upadne u određenim trenucima na sever Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Drecun je napomenuo da je zbog toga potpuno opravdano smatrati da će ta formacija maksimalno ugroziti bezbednost srpskog naroda, maksimalno destabilizovati međuetničke odnose i situaciju ne samo ma Kosovu i Metohiji, već i u regionu.

- Ali to je nešto od čega neće odustati ni Albanci, ni SAD, ni Velika Britanija ni Nemačka. Na Srbiji je sada da vidi kako da parira tome - zaključio je Milovan Drecun.

Premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će se tokom novembra usvojiti zakoni koji omogućavaju transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage takozvanog Kosova i da će ta vojska imati tri puka, od kojih jedan na severu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading