Nastavak dijaloga u Briselu: Vučić razgovarao sa Mogerinijevom

Autor: Tanjug

Vesti

08.11.2018

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Briselu sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine. Prethodno Mogerini je odvojeno razgovarala i sa kosovskom delegacijom koju predvoji Hašim Tači. Nakon sastanka Vučić-Mogerini, predviđena je zajednička radna večera na koj će biti i Tači.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Mogerinijeva i Vučić

Ovo je prvi sastanak Vučića i Tačija posle dva i po meseca od kako je zastao dijalog Beograda i Prištine, a održava se u vreme kada su privremene prištinske institucije odlučile da za 10 odsto povećaju porez na robu iz centralne Srbije.

U saopštenju Službe za spoljne poslove Evropske unije navedeno je da se očekuje da će Vučić i Tači na sastanku potvrditi svoju spremnost da intenziviraju napore u postizanju pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa, što je od suštinske važnosti za njihov evropski put.

Predsednik Vučić je ranije danas u Helsinkiju, pred odlazak u Brisel, istakao da o odnosima sa Prištinom, oni koji razmišljaju o pokazivanju mišića, treba da razmisle o ceni koju bi trebalo da platimo.

 

 

- Ja ne želim da podlegnem ličnim ocenama iako nije ni malo ni prijatno ni lepo da razgovaram sa Tačijem, niti sa bilo kim od njih. Ali, kao što sam u više navrata rekao, bolje je 100 godina pregovarati nego jedan dan ratovati - naveo je Vučić.

On je kazao da mi volimo s vremena na vreme da razmišljamo o pokazivanju mišića, a zaboravljamo na cenu koju bi trebalo da platimo.

- Koliko je suviše važan (mir) da sve drugo nije za porediti s tim. Ljudi koji bi da pokazuju mišiće moraju dobro da znaju podatke, sve dobro razmeju da bi onda mogli svojim emocijama da daju oduška. Ja nemam pravo na to i moram da se ponašam mnogo odgovornije od svih drugih u regionu, a to prepoznaju u međunarodnoj zajednici - naglasio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Jasna

08.11.2018 18:21

VEoma je vazno da sve bude kako treba.

Tina

08.11.2018 18:22

Predsednik će se nesumnjivo dalje boriti za interese Srbije u želji da pre svega sačuva Srpski narod i obezbedi njegovu budućnost.

Mitar Odović

08.11.2018 18:58

@Tina - Tina:Predsednik sigurno neće doneti nikakvu odluku koja je na štetu Srbije i njenih građana.

Andrija

08.11.2018 18:26

Verujemo da ce predsednik Vucic uciniti sto je vise moguce za nasu zemlju, kao i do sada.