Region se trese! Svi izveštavali o "NAJVEĆOJ VOJNOJ VEŽBI U SRBIJI IKADA"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.11.2018

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji u regionu izvestii su danas da Srbija stogodišnjicu pobede u Prvom svetskom ratu obeležava velikom vojnom vežbom "Vek pobednika", koja se odvija na 10 lokacija širom zemlje i u kojoj učestvuje 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa 645 borbenih sistema.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić na vojnoj vežbi

Pozivajući se na agencijske vesti, mediji prenose da je početku vežbe na Pasuljanskim livadama prisustvovao predsednik Sribje Aleksandar Vučić.

Vučić na Pasuljanskim livadama: Vratićemo ugled vojsci, bićete poštovani od svih!

Portal Index. hr je preneo da je reč o jednoj od najvećih vojnih vežbi u regionu tokom koje se koristi bojeva municija i u kojoj učestvuje 100 tenkova, 100 oklopnih borbenih vozila, 100 topničkih i raketnih sistema i prtivvazdušna odbrana.

Zagrebački Večernji list prenosi da u vežbi učestvuje šest MIG-ova 29.

- Vatrom, pokretom i silinom udara pripadnici kopnene vojske prikazane su sposobnosti u izvršavanju vatrenih zadataka i spremnost da čuvaju otadžbinu Srbiju, obezbede mir svim građanima bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost - rekao je komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, prenela je Hina.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Tema vežbe je, ističe hrvatska agencija, "Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije".

Sarajevski portal Klix je preneo da će predsednik Vucić sa premijerkom Anom Brnabić posetiti i privremeni poligon na Pešterskoj visoravni.

Portal navodi da je Vučić zahvalio učesnicima što su uvek na braniku zemlje, te da je najavio nešto o čemu, kako je rekao, ne može da priča, a što je već plaćeno.

Srbija odaje priznanje slavnim precima: U čast pobednika 8.000 vojnika u stroju!

- Kada bih rekao, uveli bi nam sankcije - kazao je Vučić, preneo je portal Klix i dodao reči predsednika da je tokom vežbe viđeno svih osam aviona Mig-29, što do sada nikada nije zabeleženo.

Napominje se i da je vežbu, koja je održana od Titele u Vojvodini, do Pešterske visoravni na jugozapadu Srbije, prenosilo 70 kamera.

Dnevni avaz je u svom onlajn izdanju objavio opširan izveštaj uz mnoštvo fotografija, i navode reči predsednika Vučića da je reč o najvećoj vežbi u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Napominju da vežbi osim Vučića prisustvuju predsednik RS i izabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i premijerka i buduća predsednika RS Željka Cvijanović.

Radio televizija Republike Srpske je uživo prenosila vežbu.

O održavanju najveće vojne vežbe u Srbiji od crnogorskih medija izvestio je portal In4S, a portal RTCG je po završetku obeležavanja stogodišnjice od završetka Velikog rata objavio kratku informaciju, pozivajući se na hrvatsku agenciju HINU.

Veliki broj medija u Makedoniji javio je da Srbija najvećom vojnom vežbom ikada izvedenom obeležava vek od kraja Velikog rata, te da su prve vojne aktivnosti bile vazdušne aktivnosti MIG-ova 29.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Marija

10.11.2018 15:10

Zaista se ponosimo sto Srbija sve ovo ima.

Milan74

10.11.2018 15:10

Danas je svima u regionu stavljeno do znanja da Srbiju ima ko da brani i cuva.

NevenaK

10.11.2018 15:14

Region je izgoreo o vojnoj vezbi Srbije

sindarela

10.11.2018 15:17

Imaju i zasta da se tresu...spremni smo za svaku eventualnost!