VUČIĆ: Nije bilo potrebe da razgovaram sa Tačijem!

Autor:

Vesti

11.11.2018

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije bilo nikakve potrebe da razgovara sa Hašimom Tačijem u Parizu i naveo da su se videli pre nekoliko dana u Briselu, uz ocenu "nije bilo neko sjajno veče".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić je odgovarajući na pitanja novinarima u Parizu, gde je prisustvovao obeležavanju 100 godina od obeležavanja završetka Prvog svetskog rata, a u vezi pominjanja u medijima mogućnosti njegovog susreta sa Tačijem uz posredovanje svetskih lidera rekao:

- Pretpostavljam da nije bilo potrebe za tim. Sreo sam ga u Briselu pre dve, tri večeri i nije bilo baš neko sjajno veče. A ne može da bude sjajno veče kada vam neko uvodi poreze ili takse - kako da bude".

On je na pitanje o "razgraničenju" i da li je o tome razgovarao sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel naveo da je o tome davno razgovarao sa njom i da mu je i tada rekla da se tome protivi kao da bi bila mnogo oštrija u reagovanju da nije on u pitanju jer ceni šta je sve uradio za Srbiju i stabilnost regiona.

Foto: Tanjug
Aleksandar Vučić sa Makronom u Parizu

Ponovio je da je i tada rekao da govori ono što misli i da se toga drži, ali i da razume poziciju Nemačke.

- Kada govorite o Pandorinoj kutiji - o kojim granicama govorite? - upitao je Vučić i dodao da svi koji o tome pričaju, kao i neki kod nas, zaboravljaju da kažu da pri tome misle o granicama takozvanog nezavisnog Kosova.

- A, znamo li mi gde su granice kada Rusija, Španija, Nemačka, Srbija, svi govore drugačije - kaže Vučić.

Kako je naveo, ekstrema ima svuda, tako kod nas imamo one koji su za nezavisno Kosovo i dali bi i Kragujevac samo da se "ratosiljaju svega", sa fašistima koji prebijaju žene, a govore da je "naše sve do Valone", a sve zarad jednog istog cilja - kako da obore Vučića sa vlasti.

Naglasio je da je politika normalne, pristojne i moderne Srbije politika kompromisa i razumevanja i zaštite nacionalnih i državnih interesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Nina

11.11.2018 14:54

Vucic je upravu....

Cica

11.11.2018 15:02

Nema ama baš nikakve potrebe da se razgovara sa provokatorom Tačijem.

anatodorovic

11.11.2018 15:11

Samo neka bude sto povoljnije po nas ishod sastanka.

Zerdjo

11.11.2018 15:21

Dosta je razgovora sa Tacijem....Ionako uvek Taci i Pristina prave probleme.