"Od Nemačke očekujem tonove koji ne podržavaju Prištinu"

Autor: Tanjug

Vesti

11.11.2018

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Očekujem da će današnji razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel u Parizu biti važan za nas bez obzira na razlike koje postoje po pitanju KiM", rekao je jutros direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

Kako je dodao, očekuje od nemačke strane tonove koji ne podržavaju odluku Prištine o uvođenju dodatnih poreza.

Kako je rekao, nesumnjivo je da lični odnos poštovanja i poverenja između Merkelove i Vučića koji postoji pruža značajnu priliku da Srbija iznese svoje stavove.

- Očekujem da će sa nemačke strane doći tonovi koji ne podržavaju način na koji je Priština donela jednostranu odluku da nametne dodatni porez na sve proizvode koji dolaze iz Srbije. Očekujem ozbiljan i važan razgovor o budućnosti - rekao je Ðurić za RTS.

Prema njegovim rečima, važno je da se razume da to što je Priština uradila krši sve međunarodne sporazume i ugovore koji važe u regionu, a koji se odnose na slobodan protok ljudi, roba i kapitala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Sasa

11.11.2018 08:02

Nemacka je iskreni prijatelj Srbije i od nje trebamo da ocekujemo pomoc.

Nina

11.11.2018 08:06

Djuric je sasvim upravu....

Gorana

11.11.2018 08:07

Stav Nemacke za resavanje kosovskog problema je veoma bitan. Odnosi predsednika Vucica sa Angelom Merkel su uticali da Nemacka svoj stav polako menja u korist Srbije.

Lela

11.11.2018 08:08

Sve sto je izjavio Marko Djuric je tacno....