Otkriven ubica Olivera Ivanovića!

Autor:

Vesti

07.12.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpske službe, ali i obaveštajci jedne prijateljske zemlje koji deluju na Kosovu i Metohiji, došli su do novih saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića. Prema tim veoma pouzdanim informacijama, obarač je povukao Albanac sa prezimenom ili nadimkom Zekaj, koji je poznat u šiptarskim krimi-krugovima, a godinama se kretao u okruženju Kadrija Veseljija, predsednika kosovskog parlamenta i čoveka za koga kažu da povlači sve konce na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesto ubistva Olivera Ivanovića

Do ovih saznanja, kako kažu sagovornici Srpskog telegrafa iz obaveštajnih krugova, operativci su došli uprkos očiglednim opstrukcijama prištinskih vlasti tokom istrage atentata.

- Od prvog dana kosovska policija je opstruirala istragu. Činjeno je sve da se zavara trag do počinilaca i organizatora. Baš zbog toga, ništa od onoga što im je Beograd tražio, počev od dostavljanja nalaza uviđaja pa nadalje, nije ispoštovano. Kako se ispostavilo, tragovi definitivno vode ka Kadriju Veseljiju - kaže naš izvor.

KO SE KOME SVETIO?

Da su ove informacije tačne, juče je, gostujući na TV Pink, potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Šta je radio izvesni Zekaj dan uoči ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, gde je, na koji ulaz ušao, a na koji izlaz izašao - rekao je u jednom trenutku predsednik Srbije.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Oliver Ivanović

On je potom pomenuo još nekoliko krajnje sumnjivih stvari koje su se dešavale pre atentata i u danima nakon ubistva.

- Sada da vam ja kažem, ima najmanje pet-šest mogućih verzija sa stostruko jačim motivima za ubistvo nego što bi ga imao bilo ko od Srba. Izvesni Ajeti, Hakim Asani, Tunela ili Tupela, ko se tu kome svetio, ko je postavio bombu pod autobus "Niš ekspresa". Sa kim je bio u kontaktu i ko mu je rekao da će biti oslobođen čim Euleks i Unmik odu sa Kosova... - naveo je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veselji

Prema saznanjima obaveštajaca, upravo je misteriozni Zekaj najverovatnije pucao na Ivanovića.

- Da bi zavarao trag, on je do sedišta SDP u severnom delu Mitrovice tog 16. januara došao iz pravca srpskih sela, a pobegao ka južnom delu jer je znao da se sve snima - pojašnjava za Srpski telegraf naš izvor.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

BIO U ILEGALI

Vučić je inače u emisiji naveo i da bi ime ubice odmah moglo da bude obelodanjeno ako bi se pokazale ispravnim tvrdnje srpskih službi.

- Ne bajkoliku priču to bi mogao da bude taj i taj, nego bismo odmah imali ime ubice. Problem je u tome što nismo imali pristup mestu uviđaja i mestu zločina i oni su to uradili i sve vreme pravili političku priču zajedno sa različitim inostranim agenturama, kojima je uvek odgovaralo ne bi li srušili sever i obezbedili punu nezavisnost Kosovu. To je njihov cilj i to nije nikakva tajna. Zato je bila magla tog dana iako magle nije bilo, zato ja ne mogu da dobijem satelitske snimke kad razgovaram sa šefovima stranih tajnih obaveštajnih službi. Ta magla će za nas uvek da postoji tu - rekao je predsednik i nastavio:

- Njihova istraga nije pokazala ništa. Tražili smo da nam dostave čaure u roku od pet dana da bismo mogli nešto da uradimo sa tim, do danas ih nisu dostavili. Veoma je bilo važno da nam dostave čaure zato što postoje neslaganja službi oko toga iz koje je puške pucano. A kad bi se potvrdilo ono što tvrde naše službe, odmah bih vam mogao reći ime ubice.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Boža Spasić

Komentarišući ova saznanja, nekadašnji obaveštajac Boža Spasić kaže za naš list da je ime Zekaj poznato u krugovima operativaca, ali da se o njemu ne zna mnogo.

- Ono što je sigurno jeste da nije bez razloga došao iz pravca srpskih sela, a izašao preko južnog dela Mitrovice kako ne bi bilo sumnjivo da je došao sa strane gde su Albanci. Koliko znam, radi se o ubici kojeg su tri-četiri godine držali u ilegali - tvrdi Spasić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Radoičić sigurno nije ubica

Vučić je juče potvrdio da potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić nema veze sa ubistvom Ivanovića.

- Govore mi: "Vučić je odbranio Milana Radoičića i rekao da on nije ubica." Da, ali to nisam govorio godinu dana dok nije bio saslušan, pošto godinu dana proveravamo sve moguće navode i tog Radoičića i sve druge da li su u tome učestvovali. Na kraju je čovek pristao da ode na poligraf i oko ovog ubistva ni na jednoj stvari nije pao.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Milena Ivanović: Verujem predsedniku

Oliverova supruga Milena u izjavi za Srpski telegraf kaže da nije čula za Zekaja, ali da ne sumnja u informacije koje je izneo Vučić.

- Verujem predsedniku Srbije, kome bih verovala ako ne predsedniku svoje države. Drugu nemam. Ovih dana bi trebalo da se sretnem sa predsednikom, sa ministrom Stefanovićem... Informacije koje dobiju nikada ne kriju, uvek mi sve kažu. Vodim i ja svoju istragu, neću odustati od traganja za istinom o Oliverovom ubistvu dok sam živa - poručuje Ivanovićeva udovica i dodaje da sigurno neće verovati onima koji bi da profitiraju na Oliverovom ubistvu i na tragediji te porodice pokušavaju da zgrnu političke poene.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
PetarV1

07.12.2018 10:22

Do ovih saznanja, kako kažu sagovornici Srpskog telegrafa iz obaveštajnih krugova, operativci su došli uprkos očiglednim opstrukcijama prištinskih vlasti tokom istrage atentata.

radule

07.12.2018 10:22

Klupko se odmotava. Ubica ce zavrsiti u zatvoru.

Odgovori 1 10
Dragan

07.12.2018 10:22

Ne bi me iznenadilo, jer ne biraju sredstva da podriju Srpsku državu.

Daliborka

07.12.2018 10:23

Nisam ni sumnjao da su Albanski mafijasi ubili Olivera.

Odgovori 2 11