Ekskluzivno, ispovest Željka Mitrovića: Istina o udesu mog sina

Autor: B. K. - E. M.

Vesti

03.07.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar je osuđen samo zato što je sin Željka Mitrovića. Svako ko je bio upućen u slučaj bio je siguran da će presuda biti oslobađajuća. Međutim...

RepublikaFoto: Promo foto
Željko Mitrović

Ovo je poruka Željka Mitrovića, vlasnika TV Pink, u razgovoru za Srpski telegraf nakon što je njegov sin prvostepeno osuđen na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor (nanogicu) zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17) u julu 2013. godine. Istom presudom izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom od godinu dana. Udes se dogodio u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je da je Mitrović osuđen zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivičnog dela nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Rok za žalbu osam dana

I tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu na prvostepenu presudu Apelacionom sudu. Rok za to je osam dana. U kaznu se uračunava vreme koje je Aleksandar Mitrović proveo u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, tako da mu je ostalo da odsluži manje od 10 meseci.

Željko Mitrović je za naš list ocenio da je presuda nelogična jer su sva veštačenja pokazala da nema krivice njegovog sina.

* Kako komentarišete presudu?

- Tražili su tri veštačenja i superveštačenje. Svako je pokazalo da nema krivice, da je bilo zeleno za automobile, da je vreme za reakciju bilo 0,8 sekundi, što nije vreme u kojem je moguće da bilo ko reaguje.

* Smatrate da je Aleksandar osuđen samo zato što je vaš sin?

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Mitrović sa advokatom

- Apsolutno! Nijedno drugo ime i prezime ne bi bilo osuđeno na osnovu dokaza koji su izvedeni. Moraće u zatvor samo zato što je sin Željka Mitrovića. Svako ko je bio upućen u slučaj bio je siguran u oslobađajuću presudu. Međutim, sudija je odlučila da osudi mog sina iako su tri veštačenja koja je tražio tužilac, a ne mi, pokazala isto, da je bilo zeleno svetlo i da je vreme za reakciju bilo manje od sekunde.

Godinu dana kućnog zatvora sa nanogicom dobio je Aleksandar Mitrović za nesreću u kojoj je poginula Andrea Bojanić

* Mislite li da je sudija donela ovu odluku zbog "pritiska javnosti"?

- Za one što mrze je svejedno da li je kazna ovakva ili oslobađajuća. Za njih je sve, osim vešanja i streljanja, malo. Oni bi bili zadovoljni samo da je kazna javno streljanje mog sina na Terazijama.

* Ovo je prvostepena presuda. Da li ćete se žaliti?

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Mitrović, sin Željka Mitrovića

- Jeste i naravno da ćemo se žaliti. Nije stvar u tome. Pravda ima povez na očima i ne poznaje ime i prezime. A ovde je doneta osuđujuća presuda samo zbog imena i prezimena. Ponavljam, ne postoji građanin Srbije koji bi bio osuđen na osnovu izvedenih dokaza, osim mog sina. Ne postoji biće krivičnog dela ako se udaljiš sa mesta nesreće, a smrt je nastupila odmah. Nažalost, jadna devojka je nastradala na licu mesta, tako da ni taj okrivljujući element ne postoji. Nema nijednog dokaza za okrivljujuću presudu, ali sve to za sud nije bilo dovoljno.

Hronologija

Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat.

Mitrović je pobegao sa mesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović.

- 18. jula 2013. na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici stradala Andrea Bojanić (17). Od zadobijenih povreda izdahnula na licu mesta

- kolima ju je udario Aleksandar Mitrović, koji je, prema navodima tužilaštva, vozio brže od 81 kilometar na čas

- Mitrović pobegao s mesta nesreće, a potom se prijavio beogradskoj policiji u pratnji oca Željka

- utvrđeno da nije bio pijan niti je koristio psihoaktivne supstance

- u pritvoru bio od 19. jula do 4. oktobra 2013.

- u Prvom osnovnom sudu osuđen juče na 12 meseci kućnog zatvora

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Marija

03.07.2019 16:15

Srbija dno Evrope