PRIČA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: Ispovest političara čija su deca iskasapila staricu

Autor:

Vesti

09.07.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imajte dušu, moja porodica je uništena! Ovim rečima je za Srpski telegraf Saša Dujović, savetnik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i visoki funkcioner Srpske desnice, pokušao da prokomentariše hapšenje svoje dece, koja su osumnjičena za monstruozno ubistvo penzionerke Majde Garović (81) iz Zemuna.

RepublikaFoto: youtube.com/TVKopernikus
Saša Dujović

Nesrećna starica poslednji put je viđena 15. juna, a sumnja se da je Jelena Špagović (25) Majdu Garović ubila između 15. i 19. juna, a potom njeno telo automobilom prevezla u vikend-naselje kod Krčedina. Leš je potom bacila u kontejner, polila benzinom i zapalila. Pretpostavlja se da joj je rođeni brat Momčilo Dujović (21) pomogao prilikom uklanjanja tragova, a zasad se istražuje da li su osumnjičeni imali još saučesnika u ovom zločinu.

NEKA IH KAZNE

Upitan za komentar na postupak svoje dece, Saša Dujović je uz dubok uzdah upitao "ima li potrebe za tim" jer je već samim tim što se čitav slučaj otkrio "sve je rečeno".

Ovako nešto ni najcrnjem neprijatelju ne bih poželeo. Porodica mi je totalno upropašćena

Saša Dujović, otac osumnjičenih

- Namerno nisam ugasio telefon jer ne želim da bežim od javnosti i istine. Ja sam na strani istine uvek bio. Ukoliko su moja deca kriva, a to će utvrditi nadležni državni organi, neka budu najstrože kažnjeni, kao i svi ostali koji su se ogrešili o zakon. Niko ne treba da bude izuzet od kazne za zlo koje počini, pa taman da su to i moja deca - rekao je Saša Dujović.

Vidno razočaran, Dujović nije krio utučenost, ali i spremnost na prihvatanje kazne koja sleduje njegovom sinu i ćerki.

- Zakon je isti za sve građane Srbije, pa i za moju decu - dodao je Dujović.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Jelena Špagović

Bivši poslanik

Saša Dujović je u ministarstvu Zorana Đorđevića bio zaposlen na određeno vreme, a u dva mandata bio je i narodni poslanik (ispred Socijalističke partije Srbije). On je inače drugi čovek Srpske desnice Miše Vacića, koja je oštro osudila ubistvo Majde Garović i pozvala na detaljnu istragu, a porodici izrazila saučešće.

Upitan da li može da poveruje da su njegova deca mogla da počine tako svirepo ubistvo, opet uz dubok uzdah, neverica.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
IZ SREĆNIH DANA Saša sa ćerkom Jelenom

- Nema reči kojim bih iskazao osećanja koja imam sada. Ovako nešto ni najcrnjem neprijatelju ne bih poželeo. Porodica mi je totalno upropašćena - rekao je on.

- Da li ste poznavali žrtvu?

- Ne, nisam poznavao ženu i iskreno žalim žrtvu - kaže Dujović.

Brat i sestra tempirane bombe

Poznati psiholog Aleksandra Janković tvrdi da bi bilo zanimljivo znati kako je teklo odrastanje brata i sestre koji su počinili svirepo ubistvo starice.

- Vrlo je zanimljivo što je reč o rođenom bratu i sestri. Ova vrsta brutalnosti pokazuje da je reč o dve tempirane bombe i pokazuje da su oni tu jedno drugom model. Napravili su jednu vrstu patološke simbioze, u kojoj je sve dozvoljeno i sve moguće. Obično tokom odrastanja takve osobe imaju napade besa. To su, po pravilu, osobe koje mogu da budu visoko inteligentne, ali su zapostavljene, nisu socijalne, prosto ih ne zanimaju bližnji. Međutim, kada je neka njihova potreba u pitanju, oni bi učinili koješta. Ne verujem da im je ovo prvi ispad, u smislu agresije, koji su oni pokazali. Pitanje je koliko je ta agresija bila prisutna tokom njihovog razvoja i da li je uopšte bila prepoznata - kaže Jankovićeva.

NIJE MI LAKO

Uz konstataciju da ne opravdava svoju decu, Saša Dujović je još jednom ponovio da veruje da će istraga utvrdi sve okolnosti pod kojim se ovaj zločin dogodio, a počinioci odgovarati za nedelo koje su učinili.

- Samo neka istražni organi urade svoje i neka presuda bude u skladu sa zakonom.

Odluku o ostavci obrazložio je kao čisto moralni čin.

- Posle ovako nečega više ne bih mogao da se bavim poslom kojim sam se do sada bavio. Smatram da je ostavka pre svega moralna s moje strane. To je sve što imam da kažem. Verujte mi da nije lako. Imajte duše, sve ovo je dovoljno teško za porodicu - završio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading