OTKRIVAMO! GRIGORIJE SKIDA MANTIJU I IDE NA IZBORE: Đilas i Obradović postavljaju episkopa za lidera opozicije!

Autor:

Vesti

10.02.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadne službe, Dragan Đilas i njegov glavni saradnik Boško Obradović imaju plan da episkopa Grigorija promovišu u predsedničkog kandidata koji bi, prema njihovim zamislima, mogao da sruši Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug/D. GOLL
Vladika Grigorije

Zbog toga su Đilas i Obradović u nekoliko navrata organizovali sastanke sa episkopom frankfurtskim i sve Nemačke kako bi ga nagovorili da skine mantiju i na velika vrata uđe u političke vode. Njima, tako bar oni vide, naruku ide to što i sam Grigorije, još otkako je bio vladika zahumsko-hercegovački, a otkako je premešten u Nemačku posebno, ne propušta priliku da daje političke izjave i napada sadašnjeg predsednika Vučića i aktuelnu vlast.

OTVORENA VRATA

Prema saznanjima Srpskog telegrafa iz pouzdanih izvora bliskih liderima SZS, Đilas i Obradović uvereni su da će svoju strategiju uspeti da realizuju jer iza nje stoji i deo zapadnih službi kojima je Grigorije i te kako blizak.

- Oni su se vladikom Grigorijem videli nekoliko puta. On nije odmah pristao na njihovu ideju, međutim, po kasnijoj dinamici sastanaka jasno je da je ostavio širom otvorena vrata da do dogovora dođe - kaže naš izvor.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Boško Obradović i Dragan Đilas

Time bi, objašnjava on, Đilas pre svega ubio dve muve jednim udarcem jer on Grigorija, kao crkvenog velikodostojnika, vidi kao čoveka od uticaja, dok bi on mogao da se donekle povuče u drugi plan, svestan da nikako nije omiljen među biračima.

- Grigorije je već dugo blizak zapadnim službama i agenturama, pa i sa te strane vetar duva u ova jedra. U svim tim kombinacijama izuzetno važnu ulogu ima i Đilasov kum Mlađan Đorđević, preko kojeg je i vršen pritisak unutar Crkve da se na sve ovo pristane i da se, da tako kažem, sklope kockice. Đorđević je, inače, preko vladike Amfilohija veoma blizak s Grigorijem. Uostalom, vidite da je Grigorije ovih dana više u Crnoj Gori na litijama nego u Nemačkoj - dodaje naš izvor.

MOJ STAV

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević, potpredsednik SNS

Đilas i Obradović ne biraju koga će da istaknu ispred sebe jer nemaju nikakav politički plan ni program za predstojeće izbore. Vladika Grigorije je odavno u svetovnim vodama, čime je postepeno izgubio autoritet u narodu, koji bi svaki episkop trebalo da ima

Podsetimo, Grigorije (svetovno Mladen Durić) sebe je već preporučio za vođu opozicije kroz autobiografsku knjigu "Gledajmo se u oči", koju je objavio prošle godine, a u nekim delovima više liči na politički pamflet. U tom tonu govorio je i u nekoliko intervjua za opozicione nedeljnike.

ODGOVOR VLADIKE:"NE"

Analitičar Zoran Spasić ističe za Srpski telegraf da ga ne čudi što je dvojac Đilas-Obradović izabrao baš Grigorija za svoje planove.

RepublikaFoto: youtube.com/ Jutarnji Program TV HAPPY
Zoran Spasić: Ne čudi me što su Đilas i Obradović izabrali baš Grigorija

- Za Grigorija je poznato da se uvek stavljao na stranu opozicije, otkako na vlasti nije Boris Tadić. Obradoviću i Đilasu odgovara takva ličnost, koju mogu i da kupe zarad najprimitivnijih metoda manipulacije, pošto znaju da su Srbi verujući narod koji će da se primi na tako nešto - kaže Spasić.

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost poručuje da ga ne bi iznenadilo da se vladika promoviše u političkog lidera, na sličan način kao što to radi Amfilohije u dosluhu sa Milom Đukanovićem.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Predrag Rajić: Grigorije se ne drži zaveta, želeo bi da se bavi politikom na najaktivniji mogući način

- Grigorije se očigledno ne drži zaveta, već bi želeo da se bavi politikom na najaktivniji mogući način da bi objedinio sve ovozemaljske moći i sprovodio politiku koja je njemu bliska. On nikada nije krio da je bio blizak Borisu Tadiću, pa su njegove ambicije svakako bezgranične - zaključuje Rajić.

Vladici Grigoriju, Đilasu i Obradoviću poslali smo pitanja, ali odgovore nismo dobili.

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte:

Ispovest žrtve saobraćajke koju je izazvao Sergej Trifunović!

Muškarac ukrao ikonu u Sabornoj crkvi! Prekrstio se, pa je strpao pod džemper!

Drama u kući Rajkovića! Opljačkan golman Srbije

Severina raskinula sa Kebinim sinom?

Našim čitaocima uz štampano izdanje Srpskog telegrafa poklanjamo dodatak Rijaliti.

Sve ove informacije kao i još puno zanimljivih priča možete da pročitate u štampanom izdanju Srpskog Telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Raca

11.02.2020 11:08

Ако се са њима удружи далеко ће догурати !