POSLEDNJA ISPOVEST LEGIJINE MAJKE

Autor: Tanja MILOVANOVIĆ

Vesti

11.10.2017

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svom poslednjem intervjuu Natalija Ulemek (82), majka nekadašnjeg komandanta JSO i najčuvanijeg srpskog zatvorenika Milorada Ulemeka Legije, optuženog za najteže zločine, među kojima i za ubistvo premijera Zorana Đinđića, opisala je put svog sina od slabašnog dečkića, koji je volelo da svira klavir, pa sve do jednog od najizdržljivijih legionara, a potom i najvećeg državnog neprijatelja. Do kraja života ona nije želela da poveruje da je njen sin učestvovao u najtežim zločinima, među kojima i u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Majka branila sina do zadnjeg dana

- Kada sam tog 12. marta čula da Milorada okrivljuju za Đinđićevo ubistvo, otišla sam taksijem kod njega u Košutnjak. Držao je dve devojčice u rukama, imao je grip. Rekao mi je da nije kriv i da mora da beži jer se spremaju da ga ubiju. Da je planirao ubistvo Đinđića, sigurno bi zbrinuo porodicu, sklonio ženu i decu. Osećam kao majka da mu je sve namešteno - rekla je Natalija Ulemek u intervjuu Nedeljnom telegrafu davne 2003. godine ne verujući u sve što je kasnije i sud potvrdio.

Tokom života uvek je bila na sinovljevoj strani, ali je ipak na pitanja o Legijinoj odgovornosti za zločine za koje je osuđen odgovarala sa "ne znam". Tako je i na optužbe o učešću u ubistvu premijera Zorana Đinđića bila izričita da iza toga stoji CIA.

Kada sam ga videla tog 12. marta, držao je devojčice u rukama. Rekao mi je da nije kriv i da mora da beži jer se spremaju da ga ubiju

- Deo Vlade i Đinđićevih ljudi bio je naklonjen Amerikancima. Đinđić je zasmetao Amerikancima i CIA ga je ubila! To što su Zvezdan i ostali priznali, nema nikakve veze. Puška, DNK? Sve to može da se namesti - govorila je Ulemekova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading