UDAR NA BEOGRAD! ANTIFA SABOTIRA PODELU KOSOVA: Soroš i levičari pokušaće da spreče kompromis!

Autor:

Vesti

04.06.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret Antifa, koji je Donald Tramp označio kao terorističku organizaciju, interese američkog predsednika napada ne samo u SAD već i širom sveta (pogledajte okvir). Na tom talasu, kako se procenjuje u obaveštajnim i diplomatskim krugovima, Antifa će pokušati na svaki način da minira i sruši i Trampov plan za rešavanje kosovskog problema, koji predviđa podelu KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Emanuel Makron i Donald Tramp

Antifa ima jasan cilj: sprečiti Trampa da uzme drugi predsednički mandat na novembarskim izborima. Propast njegove kosovske inicijative, za koju je zadužio čoveka od najvećeg poverenja Ričarda Grenela, bio bi idealna mina za Trampa.

S druge strane, ne treba zaboraviti ni da je "duboka država" od početka inicijator i zaštitnik upravo kosovske nezavisnosti. Uz američkog predsednika, na meti je i njegov francuski kolega Emanuel Makron, koji podržava Trampovu ideju o podeli Kosova.

5 MESECI OSTALO DO PREDSEDNIČKIH IZBORA U SAD

SAVEZNICI I SARADNICI

Za svoju akciju na svesrdnu pomoć Trampovi protivnici mogu da računaju od pristalica i simpatizera Antifa u Srbiji, o kojima je Srpski telegraf juče pisao. Na dugom spisku su, između ostalih, i Marinika Tepić, potpredsednica SSP Dragana Đilasa, Nenad Čanak, Srđa Popović, Nataša Kandić, Sonja Liht, Čedomir Jovanović, silni "nezavisni" mediji i nevladine organizacije.

Jovanović: Preko svojih pipaka u Srbiji pokušaće da sabotiraju nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Kako kaže bivši šef diplomatije SRJ Vladislav Jovanović, "duboka država" je preko Džozefa Bajdena, kandidata demokrata za predsednika SAD, u velikoj ofanzivi.

Ko sve čini Antifu

- američka "duboka država"

- radikalna levica

- moćni bankari i krupne zverke sa berze

- Džordž Soroš i još nekoliko milijardera

- mreža stranaka, radikalnih pokreta, NVO i pojedinaca širom sveta

- Nije tajna da Tramp želi da postigne uspeh na KiM jer nema nijedan u spoljnoj politici. To bi mogla da zloupotrebi Antifa tako što bi preko svojih pipaka u Srbiji, nekih političara, intelektualaca, NVO, pokušala da sabotira nastavak dijaloga Beograda i Prištine i postizanja kompromisnog rešenja, i to zaoštravanjem atmosfere, podizanjem nervoze, napadanjem vlasti po svaku cenu, organizovanjem protesta i pokušajima da izazovu haos na ulicama, kao što se to sad radi u SAD i kao što to, inače, ovde već izvesno vreme radi deo opozicije. I sve to kako bi urušili bilo kakvo rešenje, bilo to razgraničenje, podela ili nešto treće - objašnjava Jovanović i ističe da smatra da Tramp ne samo da nije poražen već nije ni ugrožen.

Marinković: Udaraju na jedan od Trampovih prioriteta u spoljnoj politici

NEĆE IM USPETI!

Vladimir Marinković, potpredsednik parlamenta i jedan od osnivača Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, tvrdi da Antifa i milijarderi poput Soroša čine sve da spreče Trampa da osvoji drugi mandat:

- A to može da uključuje i udar na jedan od Trampovih spoljnopolitičkih prioriteta, što je rešavanje pitanja KiM. On je za kompromis, što je suprotno od onog za šta su demokrate i "duboka država", kojima je jedino moguće rešenje puna nezavisnost KiM.

Isti recept širom sveta

Protesti Antife zbog smrti tamnoputog Amerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu dok je bio pod policijskim nadzorom su se, kao po domino efektu, prelili i izvan SAD. Nimalo slučajno na udaru su najviše zemlje, tačnije vlade, koje imaju mnogo bliže odnose s Trampom nego sa onim delom Amerike koji reprezentuje "duboku državu".

Velika Britanija - demonstranti nosili transparent sa sloganom "Ni Britanija nije nedužna" (premijer Boris Džonson blizak s Trampom)

Francuska - protesti ispred ambasade SAD u Parizu, predsednik NVO SOS rasizam Dominik Sopo rekao je da je pitanje policijskog rasizma izraženo i u toj državi (Makron je mnogo bliži s Trampom od druge glavne poluge EU, Nemačke. Takođe, Makron podržava Trampovu ideju da se kosovski problem može rešiti razgraničenjem, odnosno podelom)

Izrael - protesti ispred diplomatske misije SAD u Tel Avivu, ljudi nosili transparente "Crni životi su važni", "Svi životi su važni" (Izrael glavni Trampov saveznik u tom delu sveta)

Ali sve to može biti samo neuspeli pokušaj Antife. Oni su, zapravo, manjina u SAD, ali su glasni, agresivni, potkovani novcem milijardera poput Soroša i podržani mejnstrim medijima. Činjenica je da nije tako na terenu. Kao ni kod nas.

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte:

Šta narod Srbije misli o Draganu Đilasu?

Kapetan Dragan na Marakani.

Koliko je Svetlana ražnatović iskeširala za rođenje unuka?

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 5. jun 2020. godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading