AMERIČKI SEDMOGODIŠNJI PLAN ZA SLOM SRBIJE

Vesti

28.10.2017

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Realizacija sedmogodišnjeg američkog plana za slom Srbije započela je u oktobru 2013. godine, kada je KKR fond bivšef šefa CIA Dejvida Pitreusa kupio srpskog operatera SBB, a poslednja faza predviđena je za 2020. godinu, otkriva Srpski telegraf.

Dejvid Pitreus

Za sve one koji će samo odmahnuti rukom, ubeđeni da se radi o još jednoj teoriji zavere, evo podatka koji nedvosmisleno pokazuje da u sve učestalijim pritiscima na Srbiju nema nikakve slučajnosti: Pitreus se prvi put pridružio zloglasnoj "Bilderberg grupi", koju mnogi nazivaju svetskim vladarima iz senke, a centar joj je u Americi, na njihovom godišnjem sastanku u Votfordu (Engleska) u junu 2013. i od tada je svake godine redovni učesnik njihovih samita.

Đukanović: Dogod Pitreus ima mrežu saradnika u Vladi, haraće Srbijom

Cvijanović: Da je Pitreus dobio velike pare da kupuje medije u Srbiji, u to nemojte sumnjat

 

HOTEL KAO TVRĐAVA

Na tom skupu, održanom u luksuznom hotelu za tu priliku pretvorenom u tvrđavu, usvojen je plan delovanja širom planete za narednih sedam godina, kojim je, između ostalog, pokrivena i Srbija. Samo nekoliko meseci kasnije, Pitreusov KKR preuzima srpskog operatera SBB, što je prva u nizu kupovina raznih kompanija u Srbiji i regionu, kojima bivši šef CIA širi uticaj u ovom delu sveta i ostvaruje interese svojih mentora. A gle čuda, sve se to događa baš u vreme kad je izbila afera "Snouden" i kada su se pokvarili dotad pristojni odnosi Vašingtona i Vladimira Putina.

I sagovornici Srpskog telegrafa slažu se da samo naivni mogu da poveruju da ove dve stvari nisu međusobno povezane, kao i svi oni pritisci kojima je izložena Srbija poslednjih godina.

Kako se steže obruč oko Srbije

1. Osvajanje medijskog prostora preko Pitreusa (SBB, N1, udeo u sajtu Blica...)

2. Konstantni pritisci na Vučića
3. Konstruisanje afera protiv Vučićevih saradnika
4. Upumpavanje velikog novca opoziciji i pojedinim NVO
5. Radikalizacija političke scene u Srbiji
6. Odvajanje Srbije od Rusije na sve moguće načine
7. Sprečavanje ekonomske saradnje s Kinom
8. Ucene da bi se normalizovali odnosi s Prištinom

9. Finalni pritisci biće stvaranje vojske Kosova i zahtev da lažna država uđe u UN uz saglasnost Srbije

10. Stalne provokacije NATO zemalja iz okruženja, poput Hrvatske

Član skupštinskog Odbora za bezbednost Vladimir Đukanović uveren je da Pitreus ima i saradnike na najodgovornijim mestima.

- Ja njemu čestitam! On odlično obavlja poverene zadatke i dokle god ima mrežu saradnika u Vladi, haraće Srbijom - ističe Đukanović.

MEKI TRBUH EU

Glavni urednik Novog standarda Željko Cvijanović siguran je da je Pitreus dobio ogroman novac za posao koji ima u Srbiji.

- Da je dobio velike pare da kupuje medije u Srbiji, u to nemojte sumnjati. Njegov zadatak je da drži medije, novac i obaveštajne službe, što mu kao bivšem šefu CIA nije teško. Krajnji cilj je kontrola vlasti u Srbiji jer je ovaj deo Balkana izuzetno bitan za Zapad. Pre svega zbog Bliskog istoka, a onda i zato što je izuzetna pretnja za Evropsku uniju. Isto ono što je Ukrajina za Rusiju, to je Balkan za EU, takozvani meki trbuh, mesto odakle se ozbiljno može ugroziti njena stabilnost - zaključuje Cvijanović.

Uz "Bilderberg grupu", koja, kažu upućeni, praktično vlada vašingtonskom administracijom, bez obzira na to da li je čine republikanci ili demokrate, na globalnom nivou, u saradnji sa bilderbergovcima deluje još nekoliko sličnih grupa, a neki od moćnika članovi su paralelno i u nekoliko njih. Među najmoćnije se ubrajaju Trilateralna komisija (skup ove organizacije održan je i u Beogradu 2014. godine), Svetski forum, Savet za spoljne odnose...

1954. prvi sastanak "Bilderberg grupe"

131 učesnik na poslednjem sastanku u junu ove godin

21 zemlja iz koje su bili učesnici sastanka 2017. godi

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading