TAJNI ZAVET SLOBE I MILA

Autor:

Vesti

06.12.2017

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Milošević pokušao je u nekoliko navrata da ubije Mila Đukanovića da bi sprečio otcepljenje Crne Gore, i to mu je priznao u poslednjem telefonskom razgovoru, kada ga je zvao iz Haga, otkriva izvor Srpskog telegrafa.

Milo Đukanović

Postoji niz podataka koji svedoče o planovima bivšeg predsednika SRJ da eliminiše ili u najmanju ruku uhapsi Đukanovića. Ono što se, međutim, ne zna, a što ekskluzivno otkrivamo, jeste da je kasnije, kada je Sloba završio u Hagu, Milo dao čak 300.000 evra za plaćanje troškova njegove odbrane. Takođe, prvi čovek Crne Gore odbio je da svedoči protiv "palog vođe" uprkos nagovorima Karle del Ponte.

Slobodan Milošević

VAŽNO SVEDOČENJE

O pokušajima Miloševića da eliminiše Đukanovića svedočio je i bivši šef KOS Aleksandar Dimitrijević, koji je rekao da je Sloba hteo da uhapsi Mila i da je uputio specijalce iz "Kobri"1999. godine u Crnu Goru da obave taj zadatak.

Milošević iz Haga zove Mila: Ti si poslednji kome treba da se obratim, ali...

Međutim, ratna sekira je zakopana u poslednjem trenutku, pa je Đukanović iskeširao 300.000 evra za proces odbrane Miloševića pred Tribunalom. Nakon što je isporučen, Sloba je telefonom pozvao Mila.

- Ti si poslednji čovek koga bi trebalo da zovem jer sam slao ljude da te ubiju, čime bismo sprečili otcepljenje Crne Gore. Ja ovde branim ceo srpski narod... - izgovorio je Milošević preko telefona Đukanoviću.

Đukanović, svedoči izvor našeg lista, bez oklevanja je pristao da iskešira 300.000 evra za Miloševićevu odbranu u Hagu.

Bulatović: Tačno je da je Đukanović dao pare za Slobinu odbranu pred Tribunalom

Momir Bulatović, dugo godina najbliži saradnik Mila Đukanovića, za Srpski telegraf potvrđuje da je Milo dao novac.

- Đukanović je bukvalno iskeširao 300.000 evra za Slobinu odbranu. On je 2003. izašao u javnost s tvrdnjom da ne želi da bude svedok u procesu koji se u Hagu vodi protiv Miloševića. Istina je da je poslao izjavu Karli del Ponte, koja ni na koji način nije teretila Slobu, te je haška tužiteljka procenila da joj Milo ne igra nikakvu ulogu, zbog čega ga kasnije nije ni pozvala. Takođe, Milo nije imao hrabrosti da pogleda Slobodana u oči, posle svega što je pričao i radio protiv njega - navodi Bulatović.

Kako je Milo govorio o Slob

1992. Milošević je nešto najbolje što se moglo desiti Jugoslaviji u ovom trenutku, kada povampirene fašističke snage u Hrvatskoj i Sloveniji pokušavaju da unište sve ono što je stvoreno od 1945. godine do sada.

 

1997. Danas je gospodin Milošević čovek prevaziđene političke misli, lišen sposobnosti strateškog gledanja na izazove koji stoje pred našom državom...

1999. Od predsednika SRJ tražim da prekine s politikom koja dovodi do stradanja nedužnih i koja ugrožava opstanak države

2016. Što se mog materijalnog bogatstva tiče, ta priča, kao i mnoge druge, konstruisana je od mojih političkih protivnika. Lansirali su je bračni par Marković-Milošević

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đukanović neće u Hag

NEĆE DA SVEDOČI

Svoje odlučno odbijanje da svedoči u Hagu Đukanović je obrazložio rečima kako je "svoje bitke sa Miloševićem odavno završio", i to kao pobednik. Dodao je i da ne spada u "one Crnogorce koji su trčkarali van Crne Gore da ponude kakav dokaz ili makar sumnju, pa bila ona i neosnovana".

- Đukanovićev odnos prema Miloševiću tačno se vidi prema položaju Marije Milošević u Crnoj Gori. Već 14 godina pod Milovim režimom ona nije videla rođenu majku, izložena je najgorem progonu i ne izlazi iz kuće - zaključuje Bulatović.

Toma Fila, advokat

Miloševićeva ćerka je prodala radio-stanicu i dobila je milione maraka u to vreme i njoj niko trebalo da pomogne. Da je Milo plaćao odbranu Miloševiću, to zaista ne znam. Mislim da je nemoguće

Dragan Hadži Antić, prijatelj porodice Milošević

Nije tačno da je Milo i jednog jedinog trenutka pomogao finansijski i pružio zaštitu Mariji u Crnoj Gori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mabus

06.12.2017 11:32

Zločinačka porodica Milošević je to i zaslužila. Nadam se da Srbiju videti neće više nikada. A ako je vide da će je gledati iza rešetaka, pogotovo Mira Marković i njen sin Marko.