HOĆE DA ZAPALI SRBIJU: Soroš sprema novi 5. oktobar!

Autor: Marija SAMOJLOVIĆ

Vesti

10.03.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džordž Soroš hoće da zapali Srbiju! Američki milijarder čija je specijalnost rušenje režima širom sveta uložiće milione dolara i evra u obaranje Vučićeve vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džordž Soroš

Prema pouzdanim informacijama iz obaveštajnih krugova, ali i od ljudi bliskih takozvanom civilnom sektoru u Srbiji (NVO), koji Soroš izdašno finansira, sav novac koji je dosad slao u Mađarsku biće preusmeren u našu zemlju. Te pare, kako kažu naši sagovornici, biće iskorišćene za potporu opozicionim strankama, posebno onim koje su spremne na radikalne i nasilne metode delovanja.

- Od izvora u Budimpešti, koji godinama prate Sorošev destruktivni uticaj u toj zemlji, stigle su nam informacije da on u stvari priželjkuje neki novi 5. oktobar u Srbiji i da neće štedeti novac da taj scenario realizuje. Ako zatreba, spreman je da finansira i nasilne proteste, medijske kampanje bazirane na izmišljenim aferama, a u krajnjem slučaju i politička ubistva - kaže jedan od naših sagovornika.

Đukanović: Ima ovo i dobre strane, Sorošev novac ući će u Srbiju i uvećati prihode od poreza

FRONTALNI ATAK

Prema njegovim rečima, novac za Soroša nije problem:

- Mađarski premijer Viktor Orban onemogućio ga je da otvoreno rovari u toj zemlji. Zakonom je zabranio delovanje njegovih organizacija i zbog toga će veći deo novca koji je tamo plasiran Soroš preusmeriti ka Srbiji.

RepublikaFoto: youtube.com/ Echo Televízió
Viktor Orban

Odluku da krene u ofanzivu i frontalni napad na srpsku vlast milijarder je, kažu naši izvori, doneo nakon ubedljivog trijumfa SNS i Aleksandra Vučića na beogradskim izborima. Dodatno ubrzanje Soroševog delovanja izazvano je i činjenicom da se primiče mogući rasplet za kosovski problem.

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović u svemu vidi scenario koji su Soroš i zapadne sile već isprobali širom planete.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Marko Nicović

- Ogroman novac biće usmeren na rušenje sistema u Srbiji po već oprobanom receptu. Scenario koji preti Srbiji može se uporediti sa revolucijama i svrgavanjima režima u Ukrajini i Gruziji. Takođe, opozicija je na ovaj način finansirana uoči 5. oktobra. Planiraju i sada ulične nemire, ali Srbija nije rovita kao tada - objašnjava Nicovic.

MNOGO GORI UDAR

Lider radikala Vojislav Šešelj i sam je pre nekoliko dana poručio da nam Zapad sprema "zlo veće nego 5. oktobra" i da nam prete nemiri velikih razmera.

Nicović: Preti scenario poput onog koji se dogodio u Ukrajini i Gruziji

- Ponavljam, udar će biti mnogo gori od onog koji se desio 5. oktobra jer će Zapad ovog puta uložiti mnogo više novca - kaže Šešelj uz upozorenje da su se pojedini eksponenti zapadnih sila inkorporirali u sistem vlasti u Srbiji.

Član Odbora za bezbednost i funkcioner SNS Vladimir Đukanović napominje da je sa zapada i do sada stizalo mnogo novca za udar na vlast.

- Sada će toga biti još više, ali pitanje je da li će to biti dovoljno da se sruši vlast koju podržava narod - kaže Đukanović i dodaje da sve ima i dobre strane, pošto će Sorošev novac ući u Srbiju i tako uvećati prihode od poreza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading