ULTIMATUM ANE BRNABIĆ ZA VUČIĆA: Ili Zorana ili ja!

Autor:

Vesti

22.03.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić dala je ultimatum koji će epilog dobiti tokom vikenda, saznaje Srpski telegraf. Ona je pred predsednika Vučića (direktno) i javnost (u uvijenoj formi) postavila izričit zahtev koji se može svesti u četiri reči: Ili Zorana Mihajlović ili ja...

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić i Zorana Mihajlović

Sa ovim izborom predsednik Srbije moraće da se suoči odmah po povratku iz Brisela, gde će se u sklopu dijaloga o Kosovu danas i sutra sresti sa evropskim zvaničnicima i Hašimom Tačijem.

JOŠ NEKA IMENA

Rekonstrukcija je već nekoliko dana glavna tema u Nemanjinoj, nakon što je premijerka javno poručila da će od Vučića tražiti da se s tim što pre završi i da se uklone oni koji zbog sujete i samopromocije, kako se izrazila, onemogućavaju da Vlada radi timski. Ona nije nikog pomenula poimence, ali je rečima gotovo naslikala foto-robot osobe u Vladi na koju misli.

- Ana Brnabić se nameračila da istera stvari na čistac i postavila je ultimatum čiji jedini ishod može da bude taj da će Vladu napustiti ili Zorana ili sama premijerka. Naravno, iako je Mihajlovićeva u prvom planu, ugrožena su mesta i još nekih ministara - kažu izvori Srpskog telegrafa iz vrha vlasti.

U istim krugovima, kao jedna od opcija za resor infrastrukture, koji bi dobio samostalno ministarstvo, spominje se gradski menadžer Goran Vesić.

Po meni, njih dve su među onima koji najviše rade u Vladi Srbije, Milan Nikolić, analitičar

- On je dugo uspešno radio na projektima u glavnom gradu i mogao bi isti recept da prenese i na republički nivo - dodaju sagovornici.

Od Zorane Mihajlović naš list juče nije mogao da dobije nikakav komentar, dok su nam iz kabineta premijerke ponovili da neće izlaziti u javnost sa imenima dok ona ne bude razgovarala sa Vučićem.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

BOLJI I LOŠIJI

Analitičar Milan Nikolić ocenjuje da su neki ministri radili bolje, neki lošije, ali da su, po njegovom mišljenju, rezultati premijerke i ministarke Mihajlović najmanje sporni u preseku stanja.

- Njih dve su među onima koji najviše rade u Vladi Srbije, najkonstruktivnije su i njihove pozicije ne bi trebalo da budu uzdrmane nijednog trenutka. Druga strana priče je da sigurno ima ministara koji zaslužuju da budu smenjeni i to treba da se desi što pre - kaže Nikolić, ne precizirajući o kojim imenima je reč.

Urednik Novog standarda Željko Cvijanović ima nešto drugačiji stav:

- Brnabićeva crpi legitimitet isključivo na Vučiću, koji ju je tu i doveo. Pitanje je, međutim, da li se Zorana više popela na glavu Vučiću ili premijerki. Možda je njena istorija neslaganja sa Brnabićevom intenzivnija, ali Vučiću se ona penje na glavu malo duže i sigurno je razmišljao o tome da je smeni - smatra Cvijanović.

Biografija Mihajlovićeve
2004- 2007. Član Upravnog odbora EPS
2004- 2006. savetnik potpredsednika Vlade Srbije Miroljuba Labusa za energetiku
2012- 2014. vodi sektor energetike, razvoja i zaštite životne sredine
2014- 2018. U dve vlade potpredsednica i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (140)

Loading
Goran

22.03.2018 10:20

Treba pustiti organima stranke da to reše jer to je njihov posao.

delije1389

22.03.2018 11:15

@Goran - SNS temeljno radi i iza sebe ostavlja dobre rezultate.

hani

22.03.2018 12:54

@Goran - Unjihov posao se ne treba mesati.

jela

22.03.2018 10:22

Sigurno je da će Vučić doneti odluku koja će biti u najboljem interesu po Vladu Srbije.