Hirurg koji je operisao Deu: Ruka joj je bila iščupana od lakta prema ramenu i opečena, ali moći će da je koristi!

Autor:

Zabava

07.02.2019

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditeljka Dea Đurđević oporavlja se od operacije ruke koja je nedavno završena. Ona je danas u toku ranih jutarnjih časova na putu do posla doživela saobraćajnu nezgodu, kada je najpre imala manji udes. Naime, Dea je svojim automobilom imala sudar sa drugim vozilom, a kada je izašla da proceni štetu na nju je naleteo autobus i tom prilikom joj naneo ozbiljne telesne povrede.

Foto: instagram.com/deadjurdjevic
Voditeljki spašena ruka... Dea Đurđević

Kako je otkrio akademik prof.dr. Marko Bumbaširević, čuveni mikrohirurg, njegov tim i on uspeli su Dei Đurđević da spasu ruku koja je bila skoro cela otkinuta:

- Radilo se o potpuno iščupanoj ruci, od lakta prema ramenu... Pored toga što je bila iščupana, ruka je bila i opečena. Ipak, uspeli smo da je sačuvamo i prišijemo vrlo uspešno - istakao je poznati hirurg.

Đurđevićeva je danas doživela saobraćajnu nezgodu ispred bolnice "Dr. Dragiša Mišović", a kako Republika.rs saznaje, osim amputacije ruke, Dea je zadobila i otvoren prelom butne kosti kao i nagnječenje plućnog krila i pubične kosti. 

Foto: youtube.com/ porodicnilekar
Najpoznatiji mikrohirurg u Evropi operisao Deu... Prof. dr. Marko Bumbaširević

Najpoznatiji mikrohirurg u Evropi, prof,dr. Marko bumbaširević kaže da je uveren da će Deina ruka biti potpuno funkcionalna:

- Mrtav sam umoran, krvav, znojav, još nisam ni stigao da se presvučem. Odlično smo prišili ruku. Naravno, moraćemo još da je pratimo, ali očekujemo da će sasvim normalno moći da je koristi - poručio je dr Bumbaširević.

Na pitanje koliko je takvih operacija do sada uradio, budući da se smatra osnivačem mikrohirurgije u Srbiji, dr Bumbaširević samo se nasmejao:

- Ih, toliko da ne mogu ni da izbrojim. Verovatno sam uradio dovoljno čim su me postavili za predsednika Evropskog udruženja mikrohirurga - odgovorio je kroz osmeh.

RepublikaFoto: Promo foto
Uspešno se oporavlja... Dea

Koliko je Deina operacija bila teška i komplikovana, slikovito objašnjava on, pokazuje i to da su morali da urade 10 anastomoza krvnih sudova (prirodno ili veštački stvorena veza između šupljih struktura u organizmu čoveka, prim. aut.).

Operaciju su, zajedno sa prof. dr Bumbaširevićem, izveli prvi asistent Čedomir Vučetić, asistent Palibrk, Dr Petrović Aleksandra i doktor Šarac sa VMA.

Akademik prof.dr Marko Bumbaširević smatra se osnivačem mikrohirurgije u Srbiji kada je, još na početku, radio transplantacije kostiju, prstiju sa nogu na ruke, rekonstrukcije šake.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading