Nevena Božović na meti džihadista: Islamisti prete terorističkim napadom na Evroviziji?!

Autor: Alo.rs

Zabava

06.05.2019

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevena Božović, srpska predstavnica na "Pesmi Evrovizije" koja se ove godine održava u Izraelskom gradu Tel Avivu, našla se na meti Islamskih džihadista koji prete da će poremetiti ovogodišnje takmičenje.

RepublikaFoto: youtube.com/Nevena Božović Official
Nevena Božović...

Naime, Palestinski pokret "Islamski džihad" iz Pojasa Gaze objavio je u svom saopštenju da će sprečiti održavanje muzičkog festivala, ali nisu objasnili na koji će tačno način to i učiniti.

Delegacije za takmičenje "Pesma Evrovizije" prekjuče su počele da stižu u Izrael na takmičenje koje će biti održano od 14. do 18. maja i koje će, kako se očekuje, privući hiljade turista u tu zemlju. Zbog toga, džihadisti su objavili sledeće saopštenje.

- Sprečimo neprijatelja da uspe u održavanju bilo kakvog festivala, čiji je cilj da naškodi palestinskom narodu - naveo je islamista u saopštenju, objavljenom u trenutku kada su izraelske vazduhoplovne snage počele napade na više desetina meta širom Pojasa Gaze, kao odgovor na to što je nekoliko stotina raketa ispaljeno na teritoriju Izraela.

Srpska delegacija koja je pre nekoliko dana otputovala u Izrael, kako bi prisustvovala probama za evrovizijsko takmičenje, koje će se desiti za 10 dana, nimalo nije opušteno zbog ove situacije koja preti da im ugrozi mir i povratak. Prema saznanjima, Nevena se trudi da se maksimalno fokusira na svoj nastup i scenske pokrete, ali nije joj prijatno kada u njihovim medijima pročita džihadističke pretnje.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Nevena...

- Nije prijatno nikome od nas. Ne samo našoj delegaciji, već i drugima. Ovde smo svi zajedno, viđamo se na probama i komentarišemo situaciju. Ne bismo voleli da sav naš napor, trud i rad padne u drugi plan i da se, umesto o pesmi, govori o nekakvim terorističkim napadima. Nadamo se svi skupa da do toga zaista neće doći i da se radi o nečijoj neslanoj šali. Takođe, nadamo se što boljem plasmanu i ulasku u finale jer je to naš zajednički cilj. Zbog toga smo došli - rekao je jedan od članova srpske delegacije, dok je Nevena u tom trenutku sa delom ekipe obilazila Jerusalim.

RepublikaFoto: youtube.com/Nevena Božović Official
Nevena Božović...

Nevena je prokomentarisala ove navode.

- Sve je u najboljem redu, bezbedni smo! Probe i ostale aktivnosti se odvijaju po planu i verujem da će tako biti do kraja takmičenja - rekla je Nevena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading