Maštao je da postane profesor: Mile Kitić je odrastao na selu i sa traktora zabavljao narod, a onda je jedna noć u Vogošći promenila sve!

Autor: blic.rs, Republika

Zabava

04.06.2019

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mile Kitić nikada nije krio da je odrastao na selu. On je radio sve što je trebalo! Starijoj braći pomagao je i u težim fizičkim poslovima, a kada je u selo stigao prvi traktor, to je bio veliki doživljaj za šestogodišnjeg Mileta.

RepublikaFoto: Promo Dejan Milićević
Mile Kitić

Već tada je ljude zabavljao uz pesmu i tamburicu. Tako je dobio priliku da se sa vlasnikom traktora vozi po celi dan, dok on ore, Mile je svirao i pevao uz tamburicu, to su bili njegovi prvi nastupi pred meštanima.

Oni su, inače, pričali medijima da je Mile bio prava atrakcija i na slavama, te i da se i dalje prepričavaju dogodovštine koje su se desile kada on zapeva gostima. 

Mile, međutim, nije od samog početka muziku smatrao za svoju profesiju. On je je maštao o tome da postane profesor fizičkog vaspitanja i da igra fudbal. Tako je bilo sve do kraja osnovne škole, odnosno osmog razreda. Kada je išao u četvrti razred srednje škole, imao je i prvu tezgu, i to onu novogodišnju. Pevao je u jednom lokalu na dočeku Nove godine u Vogošći i odlično je prošao. Zaradio je mnogo novca.

RepublikaFoto: instagram.com/mile.kitic.official

Takođe, jedini je u to vreme pevao grčke pesme u Sarajevu. Jedan drug kupio mu je grčku gitaru buzuki. Navežbali su blok grčkih pesama i postali prava atrakcija.

Jedan od ključnih momenata bio je uspeh na festivalu na Ilidži 1978. godine. Mile Kitić pokupio je prvu nagradu novinara, publike i žirija u vrlo oštroj konkurenciji sa pesmom "Mala iz Novog Pazara".

Saradnja sa "Južnim Vetrom" Miletu Kitiću donela je veliki uspeh i popularnost. Objavio je svoj prvi album, koji je dostigao tiraže od nekoliko stotina hiljada primeraka. Saradnja je počela 1984, kada je Mile Kitić imao 32 godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading