Eminu Jahović žestoko isprozivali: Pevačica na takmičenju zauzela čak 23. mesto!

Autor: Alo.rs

Zabava

05.01.2020

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnje takmičenje evrovizijskih fanova za najbolju pesmu Song kontest organizovao je ogranak iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji je i odbranio pobedu na domaćem terenu zahvaljujući trijumfu Luisa Kapaldija, dok je naša predstavnica bila Emina Jahović s pesmom „Vukovi“ i zauzela je tek 23. mesto, što su mnogi doživeli kao potpuni fijasko.

RepublikaFoto: instagram.com/eminajahovic
Emina Jahović

S druge strane, Srbija može da se ponosi činjenicom da se od 1999. godine neprekidno takmiči, a najbolji plasman dobila je zahvaljujući nekada popularnoj Ceci Slavković s numerom „Sve ili ništa“ sa zasluženim trećim mestom. Zahvaljujući pobedi grupe Steps na prošlogodišnjem nadmetanju u organizaciji OGAE Australija, Ujedinjeno Kraljevstvo dobilo je čast da organizuje 34. izdanje takmičenja, pa se na 34. izdanju nadmetalo 28 zemalja, što je za jednu državu manje u odnosu na prethodnu godinu, zato što su se povukli Norveška, Slovenija, Danska i Belorusija, a vratili se Letonija, Azerbejdžan i „ostatak sveta“. Kriterijumi za učešće bili su da singl izvodi domaći izvođač, da je objavljen u razdoblju između dve manifestacije i da je izveden na zvaničnom jeziku države učesnice

Pobedu je ponovo odneo OGAE klub iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji je 2019. godine poslao Luisa Kapaldija sa svetskim hitom „Someone you loved“ osvojivši 241 poen, dok je 2. mesto zauzeo „ostatak sveta“, koji je poslao Oskarom nagrađenu pesmu „Shallow“ u izvođenju Ledi Gage i Bredlija Kupera sa 206 poena, a francuski duet „Je te le donne“ Vita i Sliman osvojio je treće mesto sa 169 poena. Ujedinjeno Kraljevstvo se na taj način po broju pobeda izjednačilo sa Španijom, odnosno obe države imaju po šest pobeda u istoriji OGAE Song kontesta.

RepublikaFoto: instagram.com/yaemina

Međutim, ovo takmičenje nije moglo da prođe ni bez bivših evrovizijskih učesnika, a najbolji plasman iz grupe nekadašnjih „evrovizijalaca“ zauzela je Bugarka Poli Genova (2011. i 2016) s pesmom „Geroite“, potom je prati švedska predstavnica iz 2004. Lena Filipson, sledeća najbolje plasirana je Antonija Gigovska iz Severne Makedonije, zatim slede članovi mađarskog sastava AWS, dok su poslednja dva nekadašnja evrovizijska učesnika po plasmanu hrvatska predstavnica iz 2001. godine Vana i letonska predstavnica iz 2015. godine Aminata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading