"Šta pričaš ti i šta nas briga za tvoje mišljenje": Jovana Joksimović iznela jasan stav o ženi Novaka Đokovića!

Autor:

Zabava

14.05.2020

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovana Joksimović bavila se ovog jutra Jelenom Đoković, te kritikama na koje nailaze mišljenja i poruke koje iznosi.

RepublikaFoto: youtube.com
Jovana Joksimović

Voditeljka je priznala da je, dok nije pogledala lajvove koje je držala supruga Novaka Đokovića, bila stava "Šta pričaš ti i šta nas briga za tvoje mišljenje".

- U centru pažnje je Jelena Đoković i njene izjave. Poslednja u nizu je da zdravlje iz usta utiče na žensku neplodnost i kako treba izbegavati kreme za sunčanje jer je crvenilo kože prirodan način odbrane. Tako su preneli mediji. E sad, pitanje je da li i mi mediji samo tražimo senzaciju. Zašto se sve što ona kaže, napiše, izvlači iz kontektsa i da li se izvlači iz konteksta? - počela je Jovana.

- Ko određuje pravila u šta da verujemo i kako da živimo? I, na kraju možda i najvažnije pitanje - imamo li mi koji se nalazimo u ovom javnom etru, i sve poznate ličnosti, pravo na svoje mišljenje i može li tek tako to mišljene da bude podeljeno sa vama, bez ikakvih posledica? O čemu treba da vode računa kad daju savete i iznose mišljenja na društvenim mrežama oni koji su poznati? - nastavila je Jovana, koja je razgovor na tu temu vodila sa Kristinom Brajović Car, psihoterapeutom, i sa Ivanom Radovanović.

- Jelena piše obično o roditeljstvu, ishrani, deci, načinu na koji živi... kao i mnoge žene. Nekako mi se čini da se to nikome ne uzima za zlo, ali Jelena Đoković... To je postalo ustaljeno - šta god da kaže, stavi se u negativnom kontekstu. Je l' to zaslužila ona? - pitala je Jovana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak i Jelena Đoković

- Nije zaslužila ona kao osoba. Ali, ne pričamo o njoj kao osobi, nego o personi, o njoj kao medijskoj ličnosti. Ona se prepustila nečemu što nije samo odgovornost, nego i privilegija - rekla je Brajović Car.

- Meni deluje da je više radoznala, ne čini mi se da tvrdi bilo šta - prokomentarisala je Jovana.

- Da li je ona u pravu kad kaže u svom autorskom tekstu da podržava različitost mišljenja, ali ne i to da jedni od drugih pravimo neprijatelje? Ona tvrdi da nikada nije rekla ženama da "izvlače karijes i da će stići beba". Isto tako tvrdi da nikad nije rekla "nemojte da mažete kremu za sunčanje i sedite 5 sati na suncu". Naprotiv - rekla je Jovana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
rade

20.05.2020 11:16

Dokon pop i jarad krsti