Preminuo kompozitor Mića Nikolić!

Autor: D. L.

Zabava

04.04.2018

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompozitor, pevač i aranžer Miodrag Mića Nikolić preminuo je prekjuče u Beogradu nakon teške bolesti u 60. godini života. U svojoj dugoj i bogatoj muzičkoj karijeri Mića je iza sebe ostavio veliki broj hitova i napisao više od 1.000 pesama. Pisao je za sebe, ali i za brojne kolege sa estrade poput Harisa Džinovića, Šabana Šaulića i Snežane Đurišić, koje je vest o njegovoj smrti veoma pogodila.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/ MicaNikolicTV
Miodrag Mića Nikolić

- Tužan sam i užasno potresen u ovom trenutku. Mića je oduvek bio veliki borac i do poslednjeg trenutka sam verovao da će dobiti i ovu tešku životnu bitku. Njegovim odlaskom naša estradna scena ostala je bez jednog velikana, a ja lično bez dobrog saradnika i velikog prijatelja - rekao je Šaulić.

Nikolić je bio u braku sa pevačicom Vericom Šerifović

 

Pevačici Snežani Đurišić Miodrag je napisao hit " Ti, ona i ja", a imali su dugogodišnju uspešnu saradnju.

- Mnogo mi je žao što Mića više nije sa nama. Ja i on smo imali veoma uspešnu i dobru saradnju, bio je divna osoba. Ostali smo bez velikog kompozitora i čoveka. Njega više nema, ali ono što je ostavio iza sebe je veoma vredno i uvek će živeti - izjavila je Snežana za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Snežana Đurišić

Inače, Nikolić je radio čak nekoliko albuma pevačici Verici Šerifović, sa kojom je bio i u braku nakon što se pevačica razvela od supruga Rajka Šerifovića.

Nikolić je bio prvi solista orguljaš u Evropi, a već sa 14 godina postao je član produkcije RTB. Sa suprugom Ljiljanom ima dvoje dece, ćerku i sina, koji je krenuo očevim stopama i takođe je kompozitor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading