Žika Šarenica: PRVI SAM KORISTIO TABLET U EMISIJI!

Autor:

Zabava

12.05.2018

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni voditelj Živorad Nikolić, u narodu poznatiji kao Žika Šarenica, preporodio se otkako se pridružio najjačoj medijskoj grupaciji i kaže da je prezadovoljan saradnicima na TV Pink koji mu pomažu u realizaciji emisije "Žikina šarenica".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Tanjug
Patentirao tablet u emisiji... Žika Šarenica

Međutim, iako je večiti optimista i čovek koji svakog vikenda sa malih ekrana uveseljava široke narodne mase u Srbiji, on ne krije da ga ponekad brine sve zategnutija situacija u svetu, koja vrlo lako može izmaći kontroli i dovesti do kataklizme.

Strahujem da bi situacija u svetu mogla da kulminira u planetarnu katastrofu. Uzdam se u razum moćnika, ali s njima se nikad ne zna, iskren je Nikolić

- Često sam zabrinut zbog globalnih političkih previranja i, iskreno, strahujem od izbijanja trećeg svetskog rata. Naravno da me brine sve to što se dešava iako se uzdam u razum moćnika koji kroje sudbinu. Ali, nikad ne možete da budete sigurni.

Gde vidite Srbiju za deset godina?

- Tu gde jesmo. Na Balkanu.

Smatrate li da smo se usled zapadnih uticaja udaljili od nekih domaćih tradicionalnih vrednosti?

- Nisu nestale prave porodične vrednosti. Moj utisak je da danas za njih samo nema prostora u medijima koji, pre svega, forsiraju neke periferne vrednosti. Mislim da je to trenutno u modi i prolazno. Bar ja želim da verujem da je tako. Kosmopolitska moda je na snazi zahvaljujući medijima i pretvaranju celog sveta u globalno selo. A svaka moda je za vreme.

RepublikaFoto: Promo foto
Plaši se Trećeg svetskog rata.. Žika

Šta biste zakonom zabranili da možete?

- Protiv sam zabrana.

A da možete da živite kao neka druga osoba, ko biste bili?

- Voleo bih da mogu da živim po navikama mojih roditelja.

Često vas prozivaju zbog lapsusa, šta je najsmešnije što se čuli o sebi?

- Ima mnogo toga. Dosta puta sam bio u prilici da čujem o sebi neverovatne priče. Primećivao sam da se neke kolege podsmevaju što se ne odvajam od tableta. Odavno ga koristim u svim emisijama i stalno sve obavljam preko njega. Nekima je to simpatično, a nekima smešno, ali znam da sam među prvima uveo tablet kao pomagalo u svoju emisiju. Moram da se pohvalim da sam nedavno kupio i pametan sat.

Na koju ste saradnju najponosniji?

- Kroz moju dugu karijeru prošlo je mnogo ljudi sa kojima sam uspešno sarađivao. Ali ako baš moram nekoga da izdvojim, to bi svakako bio veliki Mića Orlović. On mi je dao bezbroj saveta i predloga kako da usmeravam svoju profesionalnu karijeru, a mnoge, verujte mi, primenjujem i do danas.

RepublikaFoto: Promo foto
Kod Željka mu je super... Žika

Koju pesmu najčešće naručujete u kafani?

- Ma nisam ja nikakav kafanac. Radije posećujem kafane u kojima nema napadne muzike.

Na šta ste u životu potrošili najviše novca?

- Najveći trošak mi je bio za krov nad glavom.

Da li je vaša ćerka Ružica ikada pokazivala interesovanje za medije i imala želju da krene očevim stopama?

- Hvala na pitanju. Ona je svoj čovek, živi i radi u Beogradu. Njen posao nema dodirnih tačaka sa mojim poslom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading