UVRNUTO DO BOLA: Era pevao na SAHRANI DEVOJKE IZ SELA!

Autor:

Zabava

24.07.2018

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati pevač narodne muzike, Era Ojdanić pevao je na sahrani devojke iz sela koju je iznenada ubio grom dok je roditeljima pomagala oko radova na njivi.

Foto: instagram.com/andrijaera
Bizarno iskustvo... Era Ojdanić

Folk pevač prisetio se najstrašnijeg momenta u karijeri sa kraja sedandesetih kada je prolio suza koliko nikada do tada nije. Dok je pokojnica ležala u kovčegu odevena u venčanicu, on je pevao ondašnji hit "Ramo, Ramo druže moj" sa knedlom u grlu:
- Sve se odvijalio početkom sedamdesetih u jedom selu Konatice između Stepojevca i Draževca. Ja sam kao dečak imao najbolji orkestar i sve svirke su bile moje. Nema šta nisam radio. Drugi su radili samo kad ja nisam mogao.

- Nesrećna devojka je završila stomatologiju. To je bilo letnje vreme. Ona je toga dana otišla da podigne diplomu. Došla je kući ostavila je, a onda je krenula u njivu da pomogne majci. Uzele je žetelicu koja je vezivala snopove,nisu bili kombajni tada. Uhvatila je za prvi snop i tada je sinuo grom iz vedra neba sinula munja i ubila je na licu mesta - započinje Era svoju priču koja mu je bila najstresnija u dugogodišnjoj karijeri. Nakon što je mnogo puta svojom pesmom uveseljavao pokojnicu, nije ni sanjao da će doći momenat kada će joj pevati na ispraćaju za večni počinak.

RepublikaFoto: youtube.com/Tina Ferari
Detalje ovog nastupa Era je ispričao u jednoj emisiji...


- Njeni roditelji došli su kod mene čim se desila tragedija i u suzama me molili da njihovoj mezimici ispunim poslednju želju. Nisam mogao da ih odbijem jer sam nju znao sa raznih veselja. Sahrana je bila kao da je svadba. Kapije su bile okićene cvećem. Ona je bila u kovčegu odevena u belu venčanicu. Njena omiljena pesma je bila "Ramo Ramo druže moj" koju sam ja pevao dok je ona bila izložena u kovčegu. Plakao sam kao nikada do sada. Ne znam ni kako sam otpevao pesmu. Grlo mi je bilo stegnuto od tuge. Pevao sam joj i posle kada su je spuštali u raku. Posmrtni marš i jedno kolce. Ma tu nema ko nije plakao. To je bila tuga za celo selo. Tragedija kakva se ne pamti - kaže Era kome je bilo jednako teško kada se prisetio sarane na kojoj je pevao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading