UZ VELIKE POČASTI: Otkriveno gde će biti sahranjen Oliver Dragojević!

Autor:

Zabava

29.07.2018

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvtski proslavljeni kantautor Oliver Dragojević (71) preminuo je jutros u splitskoj bolnici od posledica kancera pluća s kojim se borio poslednjih godinu dana. Kako prenose hrvatski mediji, Oliver Dragojević biće sahranjen u sredu, a tamošnje vlasti već pripremaju sve kako bi velikan regionlane muzičke scene bio sahranjen uz najveće moguće počasti.

RepublikaFoto: youtube.com/PlayPauze
Dostojanstven kraj legendarnog kantautora... Oliver Dragojević

Telo Olivera Dragojevića će najpre u utorak biti preveženo posebnim vozilom do katamarana kojim će zajedno sa članovima porodice kao i članovima grupe "Delfini", s kojima je decenijama sarađivo, biti prebačen od crkve Svetog Frane na Rivi do Lučke kapetanije na ostrvu Korčula odakle je proslavljeni kantautor. Gradonačelnik Splita, Andro Krstulovoić Opara dao je naređenje da katamaran bude spreman u utorak kako bi pevač uz sve počasti bio ispraćen iz Splita.

Foto: facebook.com/OliverDragojevicOfficial
Biće sahranjne uz najveće počasti... Dragojević

Nakon toga u sredu će se obaviti sahrana Olivera Dragojevića u njegovom rodnom mestu Vela Luka na Korčuli kojoj će prisustvovati samo članovi uže familije i najbliži prijatelji. U sredu će, takođe, biti održana i komemoracija u Splitu u čast preminulom kantautoru od kog su se danas putem društvenih mreža oprostile njegove brojne kolege iz celog regona.

 

Goodbye Maestro?? #rip #oliverdragojević

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina) on Jul 29, 2018 at 5:59am PDT

O smrti legende ex-Ju muzičke scene Olivera Dragojevića danas su izvestili i najprestižniji strani mediji  poput "Vašington poust-a", "Dejli mejl-a", "Sadrn-a", "Radio slobodne Evrope", "Biznis insajder UK-a", "Tribjun-a" i mnogih drugih.

Trag koji je Oliver ostavio ne samo na Jugoslovenskoj, već i na svetskoj sceni je neizbrisiv, a ovolika medijska pažnja samo govori u prilog tome.

Oliver je iza sebe ostavio ožalošćenu suprugu Vesnu, s kojom je bio 44 godine u braku, sina Dina (42) i blizance Damira i Davora (39).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading