Biće u bolnici godinu dana? Lekar tvrdi: Darko je životno ugrožen!

Autor:

Zabava

24.10.2018

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje pevača Darka Lazića koji je u utorak doživeo saobraćajnu nezgodu u Brestaču na putu za Pećince kada je njegov automobil sleteo s puta, u toku današnjeg dana je bilo promenljivo. Ovim povodom oglasio se direktor KBC "Zemun" Dragoš Stojanović koji je priznao da pevačevo stanje i dalje nije stabilno.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
I dalje neizvesno... Darko Lazić

- On je i dalje u jako teškom stanju, životno je ugrožen. Ima politraumu s multiorganskim povredama. Svaka od tih povreda je teška - izjavio je prof.dr. Stojanović koji je temeljno objasnio posledice Lazićeve nesreće:

- On nije bio vezan, tumbao se kolima, pa je celo telo preživelo traumu. E sad, em što postoji trauma, em što je napravio kontuzije i prelome, sad očekujemo reakcije organizma koje počinju da se javljaju na svim nivoima. To je sad bitka s reakcijom celog tela. On je tu na intenzivnoj nezi, na mašini za disanje, pratimo njegovo stanje iz minuta u minut i na osnovu toga ćemo videti šta i kako dalje. Dok ne dobijemo odgovor njegovog organizma, ne možemo davati nikakve druge prognoze, niti planirati bilo šta - objašnjava doktor koji je odgovorio na pitanje o spekulacijama da će doći do operacija:

RepublikaFoto: youtube.com/Gradska Opstina Zemun
Prof. dr. Dragoš Stojanović

- Operacije čega? Nemojte me molim vas pitati nešto što ne znam, što je nepredvidivo. Ljudi komentarišu svašta, a ne znaju medicinu, bave se predviđanjima i izvode nekakve zaključke. Takve stvari ne znamo čak ni mi. To sve zavisi od njegovog organizma i od toga da li će u međuvremenu da odreaguje, kako će da odreaguje i šta će se desiti. Ne možemo pričati ni o čemu dok to prvo ne budemo videli. Ne bih se bavio prognozama, jer je to u ovakvoj situaciji nemoguće. Sad se očekuje reakcija organizma na tu široku traumu i tek ćemo tada znati šta i kako. Da ja mogu da predvidim tako nešto, dobio bih Nobelovu nagradu. Ono što je bitno je da reagujemo u svakom trenutku. Napravio sam konzilijum za njega, pazimo ga, pratimo ga sa svih aspekata, pa ćemo videti - izjavio je direktor KBC "Zemun".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Možda će provesti godinu dana u bolnici... Lazić

Darko Lazić nezgodu je doživeo juče u ranim jutarnjim časovima, a analizom krvi utvrđeno je da je imao 1,39 promila alkohola u krvi. 

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Automobil je u jezivom stanju...

Prema pojedinim navodima, Lazić zbog svih povreda koje je zadobio može boraviti u bolnici na oporavku i do godinu dana. Podsetimo, Darko je u stravičnoj nesreći zadobio hematom na glavi, povredu jagodice, devet polomljenih rebara, prelom butne kosti, kao i karlice. Danas je poslat još jednom na rendgen zbog sumnje da mu je probušeno plućno krilo, a upućen je i na dijalizu zbog bubrega koji ne rade punim intezitetom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading