Darko može mesecima da bude u komi, kao Šumaher!

Autor: M.Štulović - A. Vušović

Zabava

26.10.2018

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač Darko Lazić, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći, juče je operisan u KBC Zemun zbog unutrašnjeg krvarenja slezine. Kako Srpski telegraf saznaje, hirurzi su uveli Lazića u operacionu salu oko 11 sati, a prema nezvaničnim saznanjima, slezina mu je izvađena.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Lečenje može trajati dugo... Darko Lazić

Operacija je trajala skoro dva sata, a zbog brojnih povreda i unutrašnjeg krvarenja, pevačev oporavak je neizvestan. Bivši direktor KCS kardiohirurg prof. dr Miljko Ristić kaže da je nezahvalno prognozirati stanje pacijenta, ali je izvesno da će imati ozbiljnih posledica po zdravlje.

- U veštačkoj komi mogu da ga održavaju u životu mesecima, kao što je bio slučaj sa Šumaherom. To je metoda koja se primenjuje kada se radi o poremećaju moždane funkcije. Jakim lekovima omogućavaju oporavak mozga i vraćanje u normalu - rekao je prof. dr Ristić i objasnio da slezina nije veći problem u njegovom slučaju.

Godinama bio u komi... Mihael Šumaher

- Izvađena slezina može da se nadoknadi i tako može da se živi. Njegovo stanje se mora pratiti kontinuirano 24 sata, bez prestanka. Teško je prognozirati kako će biti ako se oporavi. Mogu ostati teške posledice po pluća i mozak. Koliko će trebati vremena da se oporavi ako preživi, zavisi od svakog organizma. To se nikad ne zna - objašnjava prof. dr Ristić i dodaje da, ukoliko mu je jedan bubreg otkazao i mora se izvaditi, to takođe nije od vitalnog značaja.

- Ukoliko mu izvade jedan bubreg, drugi bubreg nadoknađuje funkciju i to može proći bez posledica - zaključio je prof. dr Ristić za Srpski telegraf.

Njegovo stanje se mora pratiti kontinuirano 24 sata. Teško je prognozirati kako će biti ako se oporavi. Mogu ostati teške posledice po pluća i mozak, rekao je prof dr Ristić

Od ranih jutarnjih časova porodica i prijatelji Darka Lazića ispred KBC Zemun čekali su da saznaju od lekara kakvo je pevačevo stanje. Iako su prisutni izlazili sa informacijama da je bolje nego prethodnog dana, situacija se odjednom zakomplikovala i pevač je hitno prevezen u operacionu salu. Ispred bolnice sve vreme je bio otac Darka Lazića Milan, koji je razgovarao sa nekim preko telefona i odjednom utrčao u bolnicu.

Operacija je završena za manje od dva sata, a Darko je nakon operacije vraćen na odeljenje intenzivne nege. Pevaču, prema nezvaničnim saznanjima, u potpunosti je otkazao jedan bubreg. Kako se navodi, trenutno ima dovoljno krvi, ali postoji mogućnost da će biti potrebno još da se donira, o čemu će javnost biti obaveštena. Kako dalje saznajemo, usled novih komplikacija lekari žele da pevaču izvade bubreg, koji otkazuje. U popodnevnim časovima doktor iz KBC Zemun je prošao pored okupljenih novinara i na pitanje da li je Darko dobro, veoma uznemireno rekao:

- Kako može da bude dobro? Ne bi trebalo više da gubi krv.

Darko je juče operisan u KBC Zemun zbog unutrašnjeg krvarenja slezine. Nakon dva sata, vraćen na intenzivnu negu

Podsetimo, pevač Darko Lazić doživeo je tešku saobraćajnu nezgodu u utorak 23. oktobra, kada je svojim automobilom sleteo sa puta i prevrnuo se na krov u Brestaču kod Pećinaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading