Godišnjica smrti legende: HVALA, SRBIJO, PUSTILI STE ME DA GLOĐEM DO KOSKE

Autor: J. V.

Zabava

20.10.2017

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji velikan među zvezdama jugoslovenskog glumišta Miodrag Petrović Čkalja umro je na današnji dan 2003. godine u bedi, više gladan neko sit.

Foto: youtube.com/printscreen/RTS
Čkalja

Dobio je nagradu za životno delo "Car Konstantin", kada se svojim govorom obratio publici.

- Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi i da sam primio ovako veliku nagradu, zahvalio bih se prvo svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se prvo svom šefu samoposluge što mi ponekad odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde - rekao je glumac 2002. godine na dodeli, samo godinu dana pred smrt.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/RTS
Čkalja

Tom prilikom izgovorio je rečenicu koja i dan-danas odzvanja u glavama mnogih.

- Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske - neutešan je bio Čkalja.

 Sada imamo samo uspomenu na čoveka koji je bio simbol glume. Bio je siromašan, ali samo materijalno. Iza ovog umetnika ostale su mnoge nagrade i priznanja, a mi ćemo ga uvek pamtiti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading