Željko Džek Dimić za Srpski telegraf: Svuda prođi, svojoj kući dođi!

Autor: D. STANKOVIĆ

Zabava

22.04.2020

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumca Željka Džeka Dimića pandemija je zatekla u Njujorku, gde živi i radi od sredine devedesetih. U danima kada je svet usporio, Džek šeta psa Vučka Central parkom, pustim ulicama Njujorka vozi motocikl, a noću čita, gleda filmove i radi na ulozi za film "223 WICK", koji bi trebalo za nekoliko meseci da snima u Ohaju.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal
Željko Džek Dimić

NISMO BILI SPREMNI

- Nijedna zemlja nije ozbiljno shvatila ovaj virus u početku i ničiji zdravstveni sistem nije bio spreman za njega. Njujorčani se sada trude da poštuju propisane norme, koje su uvedene da bi ova pošast prošla sa što manjom štetom. Osim prehrambenih prodavnica i nekih restorana koji isporučuju hranu na kućne adrese, sve je zatvoreno. Policijski čas nije uveden, kao nijedna druga restrikcija kretanja, ali nema gužve i ljudi se pridržavaju propisanog rastojanja od dva metra - navodi Dimić za Srpski telegraf.

Nakon raspada Jugoslavije, stigao je u Njujork sa 26 dolara u džepu. Da bi se prehranio, radio je na građevini, šetao pse, prao automobile, izbacivao smeće, čistio sneg, služio u restoranima...

- Kada sam stigao u Njujork, nisam mogao da biram poslove i nikad se nisam libio poštenog posla - zaključuje Dimić.

Iako je dva puta odbijen na upisu za Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, nije odustajao. Davne 1997. našao se među odabranih 12 na prestižnom institutu Lija Strasberga i tako svoj prvi čas glume imao u 32. godini. Ali već na trećoj godini studija ostvaruje mu se dečački san jer dobija glavnu ulogu u Horovicevoj predstavi "Pacovi".

Nisam mogao da biram poslove i nikada se nisam libio poštenog posla

- Od 12. godine sam snažno želeo da se bavim glumom. Nikad nisam odustao od svojih snova, nisam klonuo duhom, jednostavno, nisam hteo da se predam i da gluma ostane samo moja želja. Borio sam se i izborio za ono u šta sam verovao. I zato mi je dan kad sam imao premijeru bio jedan od najlepših u životu, a osećaj kad sam se poklonio njujorškoj publici je bio baš onakav kakav sam ga oduvek zamišljao, predivan - priseća se Dimić.

VELIKI AL PAĆINO

Od tada pa do sada ostvario je više od 80 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. Film "Teslin narod", u kojem tumači lik Nikole Tesle, kvalifikovao se za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2019. Od brojnih saradnji mogao bi izdvojiti onu sa Al Paćinom.

- Al Paćino je bio moderator u predstavi "Noć tribada", u kojoj sam igrao Viga Skivea u "Actors studiju". Pomogao nam je oko rada na likovima i trudio sam se da njegovo iskustvo i znanje maksimalno iskoristim. Prema nama se ponašao kao drugar iz školske klupe i to me je oduševilo jer je time pokazao da nije samo veliki glumac, već i veliki čovek - navodi Dimić, danas među uspešnijim i najtraženijim srpskim glumcima u Americi.

Nijedna zemlja nije ozbiljno shvatila ovaj virus u početku

- Voleo sam mnogo svoju zemlju. Voleo sam i Beograd, u kom sam živeo do 1992. "Svuda prođi, svojoj kući dođi", lepo kaže naš narod. Kada za to dođe vreme, vratiću se na prostore sa kojih sam potekao - zaključuje Dimić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading