PRINC I NOBELOVKA gosti Sajma knjiga

Autor: Republika

Zabava

19.10.2017

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnji, 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan od 22. do 29. oktobra, a među gostima će se naći i jedan princ i jedna nobelovka.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Međunarodni sajam knjiga u Beogradu

Počasni gost ovogodišnjeg sajma su četiri zemlje sa nemačkog govornog područja: Nemačka, Austrija, Švajcarska i Lihtenštajn. Program zemalja učesnica i njihovih manje poznatih specifičnosti počeće u ponedeljak 23. oktobra u Hali 2, na štandu "4 zemlje 1 jezik", a odvijaće se i na Platou Miloša Crnjanskog, kao i na još šest lokacija u gradu, saznaje Blic.

- Odlučili smo da u ponedeljak u podne počnemo zabavnim osvrtom na to šta su zemlje sa nemačkog govornog područja. Pozvaćemo trojicu ambasadora da nam kroz neobičan, opušten i zabavan razgovor sa Draganom Velikićem, našim piscem i bivšim ambasadorom u Austriji, predstave neke neobičnosti zemalja za koje samo mislimo da ih poznajemo, a da bi stvar bila kompletna, u ime Lihtenštajna nam dolazi i princ – najavio je Vladimir Arsenijević na konferenciji za novinare, predsednik Udruženja KROKODIL zadužen za program "4 zemlje 1 jezik". 

U ponedeljak će tako biti upriličen program "Neobična geografija" na kojem će učestvovati Aksel Ditman, ambasador Savezne Republike Nemačke, Johanes Ajger, ambasador Republike Austrije, Filip Ge, ambasador Švajcarske, i princ Štefan Lihtenštajnski (punog imena Štefan Karl Manfred Alfred Aleksander Jozef Marija od Lihtenštajna), počasni predstavnik ove zemlje u svetu i ambasador Lihtenštajna u Nemačkoj.

Najzvučnije spisateljsko ime 62. Beogradskog sajma knjiga je Herta Miler, nemačka autorka rođena u Rumuniji, dobitnica Nobelove nagrade za književnost 2009. godine.

Ona će biti gošća na Plavoj sofi u Hali 2 na štandu "4 zemlje 1 jezik" u ponedeljak 23. 10. u 15 sati. Razgovor pod naslovom "Okrutni tango" sa njom će voditi Nebojša Barać.

Istoga dana, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u 20 sati biće organizovano Veče sa Hertom Miler "Logika 29. februara". Sa književnicom će razgovarati Mihael Martens i Ivan Ivanji, a delove iz Hertinih knjiga čitaće Mirjana Karanović.

Kao gosti sajma najavljeni su i sledeći autori: Herta Miler, Marsel Bajer, Vladimir Kaminer, Jan Vagner, Folker Kučer, Ingo Šulce, Arno Kameniš, Dana Grigorča, Melinda Nađ Abonji, Jonas Lišer, Tereza Preauer, Valentin Grebner, Oliver Ušman, Luc Ratenov, Katrin Regla, Ildefonso Falkones, Jevgenij Vodolaskin, Mohamed Reza Bajrami, Jerg Bernig, Marek Toman, Gi Metan, Vilhelm Kues, Jusi Adler–Olsen, Mateo Strukul, Petra Hulova,  Noel Dženis-Norton...

Posetiocima će ulaz biti dozvoljen u nedelju od 10 sati, a svečano otvaranje zakazano je za 18.00 u Hali 2. U ime zemalja počasnih gostiju obratiće se Karl-Markus Gaus, austrijski pisac i publicista, a manifestaciju će otvoriti akademik Miro Vuksanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading