Bjelinu seriju videlo više od dva miliona ljudi!

Autor:

Zabava

24.10.2017

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sadržaj ovakve produkcione ambicije ne nailazi se svaki dan. Ovim je dramski program RTS zaista ušao u 21. vek, kaže dramaturg Vojnov

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/CobraFilmOfficial
Senke nad Balkanom!

Sudeći po zvaničnim podacima, u nedelju je od 20 sati, kada je na nacionalnoj televiziji emitovana prva epizoda serije Dragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom", ispred malih ekrana bilo 2.123.000 gledalaca! Udeo gledanosti, kažu iz RTS, bio je skoro 40 odsto, što govori da su "Senke" imale najveću gledanost od svih sadržaja svih televizija.

GORE DRUŠTVENE MREŽE

- Vrlo sam zadovoljan prvom epizodom i nadam se da će serija održati tonus koji je postignut prvom epizodom. Smatram da je ovom serijom i njenim prikazom epohe dramski program RTS zaista ušao u 21. vek. Videćemo kakve su ostale epizode, ali svakako da se na sadržaj ovakve produkcione ambicije ne nailazi svaki dan. Samim tim, verujem da će producenti raditi na tome da plasiraju seriju van regiona - deli prve utiske za Srpski telegraf Dimitrije Vojnov, filmski kritičar i dramaturg.

Odmah po prvoj epizodi zapalile su se i društvene mreže, koje vrve od postova punih hvalospeva i replika iz serije, ali i oduševljenog poređenja da su "Senke" regionalna varijanta "Bandi Birmingema".

Najavljivane scene seksa i brutalnosti nisu izostale niti izneverile u ovom pripovedanju o međuratnom Beogradu, raskrsnici puteva opijuma, budžacima u kojima vrebaju bande, prostitutke, makedonski separatisti, ali i ruski vojnici, heroji prošlog rata, sada podivljali pustinjaci ogrezli u kriminal...

NIJE PRAVIO KOMPROMISE

- "Senke" su projekat u kojem sam se trudio da budem hrabar i beskompromisan. Zato sam se na kraju verovatno i malo uplašio. Jednom sam izjavio da je to moj najrizičniji projekat do sada. I jeste. Baš zato što nije pravio kompromise. A kada sa takvim stavom uđete u neki posao, onda ljudi to verovatno prepoznaju i mislim da cene. Zahvalan sam ekipi koja je znala da radi i po 15 sati ne bi li scena bila snimljena onako kako je zamišljena - kazao je Dragan Bjelogrlić, reditelj, producent, koscenarista i jedan od glavnih glumaca serije.

Bjela je više puta isticao da u ovom projektu nije želeo da se opterećuje formiranim ukusom publike RTS, gledanošću, političkom korektnošću, puritanskim moralnim načelima, konzervativnim istoričarima...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading