HRVATI, NE PLAŠITE SE PAVELIĆA!

Autor:

Zabava

22.11.2017

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Bjelogrlić, autor serije "Senki nad Balkanom", koja obara rekorde gledanosti u Srbiji, Makedoniji, BiH i Crnoj Gori, ponovio je nedavno za zagrebački list da nije on zabranio emitovanje serije u Hrvatskoj, već da nijedna tamošnja televizija do sada nije pokazala interes.

RepublikaFoto: Promo foto
Senke nad Balkanom!

ZAMRAČEN EKRAN

- Kako ja mogu zabraniti emitovanje serije bilo gde?! Postoji veliki interes stranih kompanija za svetska prava, ti pregovori su u toku, a svi oni insistiraju na tome da se serija preko kablovskih operatera ne emituje izvan područja za koja su kupljena prava. To su pravila koja vrede svuda u svetu i ne vidim šta je tu problematično. Zbog toga je signal RTS zamračen na svim teritorijama izvan Srbije za koje nisu kupljena prava, pa i za Hrvatsku - istakao je Bjelogrlić za Nedeljni Jutarnji.

Prema njegovim rečima, emitovanje "Senki" očekuje se u Sloveniji, a posle Nove godine i u Bugarskoj i Rusiji.

Cela serija počiva na mehanizmu mešanja činjenica i fikcije, tako je i sa Pavelićem, koji je advokat VMRO

- Obe moje prethodne serije prikazivane su u Hrvatskoj. Jedna na Novoj TV, druga na RTL. Koliko znam, obe su bile prilično popularne. Posebno "Rode". Drago mi je da se u Hrvatskoj priča i piše o seriji, očigledno postoji interes publike i naravno da bi mi bilo drago da dopre do hrvatske publike - poručio je Bjelogrlić.

RepublikaFoto: Promo foto
Ante Pavelić

UVOĐENJE DIKTATURE

Iako su mediji spekulisali da bi za gledaoce u komšiluku mogao biti problematičan lik Ante Pavelića, autor serije dodaje da priča, uz izmišljene, obiluje i istorijskim i kontroverznim ličnostima.

- Ante Pavelić je bio advokat organizacije VMRO. U seriji je jedan od glavnih junaka vođa VMRO, koji sedi u beogradskom zatvoru. Sprema mu se suđenje i on angažuje, u našoj priči, za advokata Antu Pavelića. Cela serija počiva na mehanizmu mešanja istorijskih činjenica i fikcije. Tako je i s likom Pavelića - naglasio je reditelj i jedan od glavnih glumaca u "Senkama".

Dejan Stojiljković je za Srpski telegraf ranije pak otkrio da Hrvatima smeta što će biti prikazano Pavelićevo hapšenje u kockarnici jer je to bio jedan od njegovih mnogih poroka.

- Izmestićemo ga iz očekivane atmosfere i prikazaćemo ga kao samoljubivog, licemernog, potkupljivog čoveka u sprezi sa VMRO, organizacijom koja je pandan današnjem OVK - izjavio je Stojiljković.

Upravo u toj sceni kada Pavelića, dok za kockarskim stolom dobija, privode i potom ga Đolović ucenjuje da smisli kako da poslanika Stjepana Radića skloni iz Skupštine, počinje da se odmotava klupko prve sezone ove političke triler-drame, koja prati period neposredno pred uvođenje Šestojanuarske diktature.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading