BANE TRIFUNOVIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF: Stojim iza svojih ubeđenja

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nisam nikad razmišljao o tome šta znači životni stil. Mislim da je to kada možete da stojite iza svojih ubeđenja i da je to nešto što vam određuje ceo život. Kad budemo umirali, svako u svom vremenu, ponećemo samo to saznanje šta smo uradili u određenim trenucima" - ističe glumac Branislav Trifunović za Srpski telegraf.

 

 

A post shared by Bane Trifunovic (@brankobranislav) on Nov 20, 2015 at 3:25am PST

 

Povod za razgovor bila je dodela nagrada ličnostima životnog stila na svečanosti koja je nedavno održana u Narodnom pozorištu, a priznanja su pripala pojedincima koji svojim načinom života i rada promovišu prave vrednosti i koji kao takvi treba da budu uzor mladima i opštoj javnosti.

Među laureatima je i predstava "Beton mahala", za koju režiju potpisuju Branislav Trifunović i Rifat Rifatović, a koja kroz priče mladih Novopazaraca koji su želeli da govore o problemima svoje generacije, zabranama da se druže i vole mladi iz srpskih i muslimanskih porodica, otvara religijska, politička i druga društvena pitanja.

Nakon uspešne premijere i reprize 2015, predstava je bila skinuta s repertoara u Novom Pazaru, ali je zato punila Zvezdara teatar i sale širom regiona.

 

 

A post shared by Bane Trifunovic (@brankobranislav) on Dec 21, 2015 at 9:17am PST

 

* Koja je motivacija bila da ne odustanete sa izvođenjem "Beton mahale"?
- Znali smo da govorimo istinu, o čemu bi mnogi da ćute. Samim tim što je predstava bila zabranjena, shvatio sam je to o čemu pričamo jako važno. To nas je ujedinilo i dalo nam još više hrabrosti da je izvedemo 50 puta!

* Koliko je bilo teško okupiti tako mlade glumce?

- Bilo je teško, ali i moguće, izabrali smo prvo devetoro, pa ih je ostalo osmoro. Jedino je bilo teško da ja shvatim da režiram predstavu, sve ostalo je lakši deo posla.

* Da li će se predstava igrati u 2018. godini?
- Naravno, nastavljamo da igramo u Zvezdara teatru, koji je naš domaćin i koji nam je izašla u susret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading