RTS U NOVIM MEDIJIMA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RTS Planeta je zbirka servisa koja omogućava gledaocima i slušaocima da na internetu gledaju sve programe uživo ili odloženo. Na toj platformi svima je dostupan i arhiv Televizije i Radio Beograda. Uz 11 tematskih kanala i četiri radijska programa, RTS Planeta trentno nudi više od 4.600 emisija i muzička izdanja PGP RTS-a.

RepublikaFoto: youtube.com/Parovi TV HAPPY
RTS

- Ovaj projekat predstavlja istorijski momenat, jer je od velikog značaja. RTS Planeta je budućnost gledanja televizije i slušanja radija i kao i svi veliki javni medijski servisi koji imaju bogate programske arhive, mi nastojimo da to programsko blago koje je ne samo nacionalno već i evropsko kulturno blago, na ovaj način učinimo dostupnim svim internet korisnicima širom sveta - kaže Tanja Ćitić iz Sektora RTS-a za razvoj i nove poslove.

Na jedan klik postaje dostupno 60 godina televizijskog ali i 95 godina radijskog programa. Emisije, filmovi koji su obeležili epohu ali i audio-zapisi istorijskih događaja, poput govora kralja Petra Drugog u Londonu 1941. ili obraćanja Ive Andrića tokom dodele Nobelove nagrade već su deo RTS Planete.

-RTS Planeta je udahnula novi život i radiju. Neke od najstarijih pesama će moći na ovoj platformi da se pronađu. Između ostalog, dostupna je i prva ploča iz 1959. godine "Zvižduk u osam", ali i novija izdanja. U posebnu kategoriju spadaju priče koje dopisništvo RTS-a snima u 25 gradova Srbije i koje se mogu pretraživati po imenu grada ili temi. To znači da će gledaoci iz celog sveta moći da gledaju reportaže iz kog god grada žele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading