"Kengur" u nedelju ispred bioskopa „Voždovac“!

Autor:

Zabava

16.05.2018

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voždovčani i svi koji Voždovac volite, dođite da gledamo film na otvorenom i jedemo kokice u našem kraju! Povedite komšije i prijatelje i nešto na čemu ćete sedeti - pozivaju iz inicijative "Premotavanje: Voždovac" na projekciju filma "Kad porastem biću Kengur“ u nedelju, 20. maja, od 20 časova.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/ Domaci Filmovi I Serije
"Kad porastem biću Kengur"!

Pomenuta inicijativa je pokrenuta od strane mladih ljudi vođenih željom da, zbog nedostatka prostora za kulturu i mlade na Voždovcu, pokrenu pitanje napuštenih i javnih kulturnih prostora, kao što je bioskop "Voždovac".

Bioskop ne radi već više od dve decenije, a na oronuloj fasadi zgrade jedino su se smenjivali plakati političkih stranaka koje su u svakoj izbornoj kampanji obećavale da će ponovo otvoriti bioskop. Do sada je ostao samo natpis koji svedoči o tome da se na tom mestu nalazila sala od 740 mesta i da je "Voždovac“ bio glavno mesto kulturnih događanja za četvrt miliona stanovnika istoimene beogradske opštine.

Sedamdesetih godina 20. veka bioskop je izgradio „Beograd film“, a onda je dvadesetak godina kasnije, "Voždovac“ doživeo sudbinu ostalih beogradskih bioskopa.

Katanac na vrata je stavljen 1997. godine, nakon toga je u prostoru otvoren salon automobila, a bioskop, kao vlasništvo "Beograd filma", u čijem se sklopu nalazilo 14 bioskopa, prodat je 2007.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading