FILMSKA PRIČA O TRAGIČNO NASTRADALOJ DEVOJČICI: GLOGI HTEO DA IGRA OCA MALE TIJANE

Autor: A. M. V. - A. M.

Zabava

19.05.2018

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle smrti kolege, uloga dodeljena Marku Živiću. Igor Jurić podržava ekipu i ističe važnost projekta u borbi da njegova ćerka bude poslednja žrtva otmice.

Foto: printscreen/facebook
Tijana Jurić

Reditelj Makl Tajer već dve nedelje u Beogradu snima film "48 sati i jedan minut", čija se radnja odvija po tragičnoj priči male Tijane Jurić. Tijana je nestala julske noći 2014. u Bajmoku, a njeno telo pronađeno je tek 12 dana kasnije. Odlučeno je da se film snima u Srbiji, a ovu mučnu porodičnu dramu trebalo je da oživi briljantan glumački par koji nas je već ostavio bez daha u filmu "Klopka" Nataša Ninković i Nebojša Glogovac (1969-2018). Glogovčev prerani odlazak onemogućio je da ga ponovo gledamo u priči o žestokoj borbi za porodicu, dete, potrazi za pravdom...

PONOSAN ZBOG ULOGE

- Za ulogu oca bili smo na kastingu Glogi i ja. On je dobio tu ulogu, ja drugu. Kada je Glogi preminuo, reditelj me je zamolio da uskočim, a moju ulogu je preuzeo Goran Jevtić. Velika mi je čast što je baš meni pripala uloga namenjena sjajnom kolegi. Ostalo je još oko 15 dana snimanja, nakon čega se nosi u Ameriku na postprodukciju - kaže Marko Živić. Za Srpski telegraf Igor Jurić, otac stradale devojčice, navodi da u ovaj film trenutno ulaže svu snagu.

- Za nas je ova tema izuzetno važna. Sam rad fondacije se uveliko zasniva na problemu nestale dece. Iskreno, vrlo mali broj nestale dece se dovodi u vezu sa otmicama i kidnapovanjem, ali ako se to desi, moramo biti spremni i učiniti sve da Tijana bude poslednja žrtva. U tome vidim važnost ovog projekta, neka nam ovaj film pomogne da edukujemo građane i podignemo svest o ovom problemu - kaže Jurić.

Naš sagovornik dodaje da mu nije nuđeno da se pojavi na filmskom platnu, ali da jeste pomogao reditelju i producentima oko detalja Tijaninog nestanka. Međutim, nije mešao u pisanje scenarija niti u izbor glumaca.

Foto: Tanjug
Tijana Jurić

- Jednu od uloga trebalo je da ima i naš velikan Nebojša Glogovac. Ne mogu opisati koliko mi je žao što se to nije moglo ostvariti. Ipak, imena glumaca koji će učestvovati i sama produkcija obećavaju dobar film. Nataša Ninković, Marko Živić, Branka Pujić, Vanja Ejdus, Radivoje Raša Bukvić i mnogi drugi - ističe Jurić.

U ulozi majke devojčice je pisac scenarija Sanja Rajačić, koja živi i radi u Los Anđelesu, a koja je u Holivudu poznata pod pseudonimom Sonia Alexa.

EMOTIVAN SUSRET

Prema rečima oca male Tijane, čeka ga još jedan emotivan susret i to sa devojčicom koja će glumiti njegovu ćerku.

- Još uvek je nisam upoznao. Kada sam bio gost na snimanju, ona nije bila tu. Iskreno, jedva čekam i taj trenutak - kaže Igor i priznaje da mu je teško da sakrije emocije svaki put kada govori o detetu koje više nije tu.

- Još teže je kada se tom istom detetu posvećuje film. Zahvalan sam Sanji (Rajačić) što je prepoznala borbu koju vodimo, a Tijani što inspiriše ljude da rade ovako važne i lepe stvari - poručuje Igor Jurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading