PLJUSAK I SUZE za rastanak sa omiljenim profesorom!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li me čujete? Čujem samo jedno nečujno "da". Svima ste nam bili kao otac. Vi niste imali svoju decu, ali ostavljate mnogo kćeri i sinova, reči su glumca Nenada Jezdića, za koje nije imao snage da sam uputi profesoru Fakulteta dramskih umetnosti Predragu Bajčetiću, već je umesto njega poslednji pozdrav morao da pročita iguman manastira Draganac Ilarion.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nenad Jezdić

Jedan pogled na profesorovu sliku naterao je Jezdića da brizne u plač, a potom i okupljeni glumci, njegovi đaci, nisu uspeli da zadrže suze.

OČINSKI UZOR

- Do 18. godine nisam imao uzor. Vi ste bili moj uzor. Ako išta vredim kao čovek, to je samo vaša zasluga. Od rođenog oca nisam dobio to što ste mi vi darovali, profesore - poručio je Jezdić i dodao da je Bajčetić podučavao glumu, a učio glumce životu.

- Slobodan i nezavisan učio nas je kako da verujemo otkrivajući nam pakao ljudskog bića, a dao nam je Bibliju u ruke. Nepredvidiv, bio je uvek mlad, dečački radostan. Toliko mlad da si u njemu mogao da prepoznaš oca. Predrag Bajčetić je jedan od retkih ljudi koje imaš utisak da samo tebe vole i posvećuju ti pažnju. Onda shvatiš da si jedan u mnoštvu onih koji imaju isto iskustvo. Kada se digne zavesa, neka se digne svetlost i spolja i iznutra, uđite u radost Gospoda svoga i blistajte na najbitnijoj premijeri. Amin - završne su reči Jezdićeve posvete profesoru.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Sahrana Predraga Bajčetića

Glumci su ispratili profesora pesmom "Drumovi" iz predstave "Komendijaši", koju je Bajčetić i režirao: "Da mi podaš pola svojih gradova, da me pospeš kišom dukata, da mi kupiš zlatni čardak najveći - ja do zore moram pobeći."

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Sahrana Predraga Bajčetića

Poznati srpski producent, režiser i profesor glume preminuo je 30. maja u 85. godini u Beogradu, a sahranjen je juče na Novom groblju u porodičnoj grobnici. Na putu do večne kuće Bajčetića su pratili najbliži, ali i brojni bivši studenti, prijatelji i kolege. Pljusak koji se tog trenutka spustio nije sprečio verne pratioce da do samog kraja sa svećama u rukama budu uz svog profesora, idola i prijatelja.

Kao profesor na fakultetu dočekao je i ispratio neke od najsjajnijih naših glumaca, i to Svetlanu Bojković, Petra Božovića, Branka Milićevića, Nenada Jezdića, Slobodana Beštića, Isidoru Minić, Milicu Mihajlović, Rastka Lupulovića, Mariju Vicković, Anu Franić, Slobodu Mićalović i brojne druge.

POSLEDNJE ZBOGOM

Od Bajčetića su se oprostili i Sloboda Mićalović, Nikola Kojo, Goran Sultanović, Bogdan Diklić, Zoran Živković, Gordan Kičić, Milan Caci Mihailović, Marija Bergam, Vida Ognjenović, Vjera Mujović, Miroslav Mika Aleksić, Nenad Hadži Maričić, Miloš Vlalukin, Anica Dobra, Ljuba Tadić, Branko Cvejić, Uliks Fehmiju, Dejan Mijač i mnogi drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading