Džoni Dep dolazi u Srbiju: Evo i zbog čega!

Autor: Tanjug

Zabava

03.11.2018

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni holivudski glumac Džoni Dep posetiće Srbiju u januaru iduće godine zbog snimanja filma o ratnom fotografu Judžinu Smitu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džoni Dep

Snimanje filma "Minamata", nazvanog po bolesti uzrokovanoj trovanjem živom, počeće u Japanu, a nakon toga će se nastaviti u Srbiji, navodi "Varajeti".

Radnja filma baviće se Smitovom radu u magazinu "Lajf" i foto esejom iz 1972. godine kroz koji je Smit široj javnosti predstavio užase bolesti Minamata, otkrivene u Japanu 1956. godine.

Endru Levitas će režirati ostvarenje po scenariju Dejvida Keslera, a po knjizi Judžina Smita i njegove supruge Ajlin Mioko Smit, "Minamata: Priča o trovanju grada i ljudi koji su odlučili da nose breme hrabrosti".

- Smit je jedan od najistaknutijih američkih fotonovinara i "možda najvažniji američki fotograf u razvoju editorijalnih foto eseja - kako ga je opisao "Gardijan".

Dep je prethodno boravio u Srbiji 2010. godine kada je učestvovao na festivalu "Kustendorf".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading