GUDURIĆ PRED SUTRAŠNJI MEČ: Znamo da su nam Portoriko i Sudan utakmice za prolaz


IZVOR: Republika/A.Đ. - 27.07.2024 | 21:13


Meni je svaka utakmica koju igram za Srbiju uživanje.

Foto: FIBA
GUDURIĆ PRED SUTRAŠNJI MEČ: Znamo da su nam Portoriko i Sudan utakmice za prolaz

Košarkaši Srbije se pripremaju za prvi meč na Olimpijskim igrama protiv Sjedinjenih Američkih Država sutra od 17.15. Svi sa velikim nestrpljenjem iščekuju ovaj okršaj dve najdominantnije sile u ovom sportu na svetu koji izaziva veliku pažnju u čitavom svetu i sve oči će biti uprte u Lil i ovaj spektakl.

Srpski reprezentativac koji igra na poziciji beka i nastupa za fk Fenerbahče, Marko Gudurić je dao izjavu za predstojeću utakmicu na Olimpijskim igrama u Parizu. Srbija će se susresti sa Amerikom sutra u 17:15 časova.

- Znamo da su nam Portoriko i Sudan utakmice za prolaz. Svesni smo toga i trudićemo se da ostanemo na zemlji, kakav god bio ishod protiv Amerikanaca. Verujemo u našu igru i naše zajedništvo - rekao je bek Fenerbahčea.

Foto: Starsport

Marko Gudurić

 

Prisetio se prijateljskog meča iz Abu Dabija i smatra da su spremni za sutrašnji susret.

- Već smo igrali utakmicu sa njima u Abu Dabiju, to će nam dosta značiti za nedeljni susret. Imamo plan igre, u toj pripremnoj utakmici nam je nedostajalo nekoliko važnih igrača. Očekujemo da bude teška utakmica, sa dosta trčanja, pogotovo što je prva utakmica. Spremni smo, zdravi smo, nadamo se najboljem - rekao je Gudurić.

Svi se, naravno, pitaju - kako protiv Amerikanaca?

- Selektor uvek forsira da igramo i mi brzo, uvek smo igrali brzo, prošle godine u Manili takođe. Ono što treba da iskontrolišemo jeste da ne uđemo u preterano trčanje sa njima. Opet, ne treba ni da igramo sporo, sa strahom, već našu igru i imamo promene ritma - rekao je Gudurić.

Kaže Gudurić da ne razdvaja previše utakmicu sa Amerikancima od svih drugih, jer...

- Meni je svaka utakmica koju igram za Srbiju uživanje. Nije važno ko je protivnik. Naravno, postoji dodatni motiv kada se igra protiv najvećih zvezda, ali igranje za Srbiju i sa ovim momcima koji su mi kao braća, to je nešto posebno.

Foto: Starsport

 

 

 

Iako svi trenutno razmišljaju samo o meču sa braniocem zlata, Olimpijske igre za Srbiju se tu ne završavaju...

- Nije tako, mi ne razmišljamo tako. Znamo da su nam Portoriko i Sudan utakmice za prolaz. Svesni smo toga i trudićemo se da ostanemo na zemlji, kakav god bio ishod protiv Amerikanaca. Verujemo u našu igru i naše zajedništvo.

Očekuje se puna dvorana u Lilu.

- Malo smo gledali drugo poluvreme utakmice Španija – Australija, nismo posle pratili. Znam da je dvorana rasprodata, da će biti pune tribine i da će biti sjajna atmosfera.

Posle sutrašnjeg susreta sa Amerikom, srpski reprezentativci igraju u sredu 31. jula protiv Porto Rika i 3. avgusta protiv Južnog Sudana.

BONUS VIDEO