DA LI STE ZNALI? Jedno olimpijsko takmičenje biće održano 15.000 kilometara daleko od Pariza! Borbu za medalju obeležiće južnoamerička lepotica! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Vladimir Vorih - 24.07.2024 | 07:14


Olimpisjka odličja se dele i na Tihom okeanu.

Foto: Instagram.com/solaguirrev
DA LI STE ZNALI? Jedno olimpijsko takmičenje biće održano 15.000 kilometara daleko od Pariza! Borbu za medalju obeležiće južnoamerička lepotica! (FOTO GALERIJA)

Mlada sportistkinja iz Južne Amerike, Sol Agire, izaziva divljenje svojim impresivnim uspesima u surfovanju. Sa samo 21 godinom, Sol je već ostvarila zapažene rezultate i spremna je da se suoči sa novim izazovima na Olimpijskim igrama 2024.

Sol je nasledila ljubav prema surfingu od svog oca, profesionalnog surfera, koji je igrao ključnu ulogu u razvijanju njenog talenta. Odrasla u primorskom okruženju, Sol je već sa četiri godine počela da pliva, a sa deset je zakoračila na dasku i započela svoju avanturu u svetu talasa.

Sa 15 godina, Sol je krenula da se takmiči i brzo je pokazala svoj neosporni talenat. Osvojivši četiri titule na juniorskom prvenstvu Južne Amerike, Sol je potvrdila svoju dominaciju u regionu. Njen trijumf na Surferskim igrama 2024. godine samo je dodatno potvrdio da je pred njom sjajna karijera. POGLEDAJ GALERIJU

 

Olimpijske igre 2024. godine obeležiće ne samo susret najboljih sportista sveta, već i neobičan izbor lokacije. Tahiti, udaljen čak 15.000 kilometara od Pariza, postaće domaćin surferskih takmičenja, obarajući rekord u udaljenosti od grada domaćina. Ovo ostrvo u centru Tihog okeana pružiće spektakularnu pozadinu za takmičenje, postavljajući nove standarde za buduća sportska dešavanja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sol Aguirre (@solaguirrev)

 

Sol i ostali surferski takmičari boraviće na brodu koji će služiti kao plutajuće olimpijsko selo, dok se pripremaju za izazov koji ih očekuje. Sa 24 muškarca i devojaka u trci za medalje, očekuje se da će Sol Agire pokazati svoje umeće i boriti se za prestižnu olimpijsku medalju.

Sol Agire predstavlja inspirativan primer mlade sportistkinje koja je svojom predanošću i talentom osvojila svet surfovanja, a njen put ka Olimpijskim igrama na Tahitiju obećava uzbudljivu i nezaboravnu sportsku priču.

 

BONUS VIDEO: